Administrere kontoadministratorer for domenenavn

Kontoadministratorer kan administrere dine domenenavn fra separate kontoer uten å ha direkte tilgang til kontoen eller faktureringsinformasjon.

Se

for informasjon om kontoadministratorers rolle i å sette opp tilgang til domenenavnene dine.

MERK: Denne artikkelen gjelder kun for domenenavn. For informasjon om å sett opp administrator for hostingkontoer, se

.

Her forklarer vi hvordan du kan gi kontoadministratorer tilgang til å administrere domenenavn.

Legge til kontoadministratorer

For å legge til kontoadministratorer

Det første trinnet for å gi en kontoadministrator tilgang til domenenavnets innstillinger, er å invitere dem til å være din kontoadministrator.

1. Logg deg inn på Kontoadministrator.
  2. Fra Min konto klikker du på Innstillinger.
  3. Klikk på Kontoadministrator.
  4. Fyll ut Kontoadministratorer-feltene og klikk på Inviter:

Din nye kontoadministrator mottar en e-post med emnet: "Invitation to manage resources for [ditt navn]." Denne e-posten inneholder en kobling for å godta invitasjonen om å bli kontoadministrator. Den nye kontoadministratoren må enten opprette en ny konto eller logge inn på en eksisterende konto for å godta invitasjonen.

Gi tilgang til kontoadministratorer

Når din nye kontoadministrator godtar invitasjonen, kan du tildele domenenavn de skal administrere. Du kan ha de tildelte domenenavnene i separate mapper, for å enkelt tildele dem ved å lage en mappe i Domain Manager med kontoadministrator-rettigheter.

MERK: Du må ha Premium DNS for å gi kontoadministratorer DNS-tilgang og endre tillatelser.

For å gi tilgang til kontoadministratorer

1. Logg deg på Kontoadministratoren din.
  2. Ved siden av Domener, klikker du på Start.
  3. I Avanserte alternativer-delen under Mapper klikker du på Legg til mappe. Hvis du ikke ser Avanserte alternativer, klikk på den lille pilen til venstre for domenenavnene.
  4. Gi mappen din et navn og klikk på Tildel kontoadmin.

MERK: Du kan også bruke eksisterende mapper.

5. Fra Kontoadministrator-listen velger du kontoadministratoren du vil skal ha tilgang til mappen, og velger ett av alternativene for tilgang:
    • Administratortilgang - Administrer alle funksjonene til det følgende domenenavnet: Kontakter, Navneservere, Hoster, Videresending fra domene, Lås/lås opp, Automatisk fornyelse, Kanseller og Underdomener
    • Egendefinert tilgang — Administrer bare de funksjonene du velger
    • Skrivebeskyttet tilgang — Bare vis domenenavn uten å administrere noen funksjoner
    • Ingen — Ikke la kontoadministratoren få tilgang til denne mappen
  6. Klikk på OK.

Tildele domenenavn til kontoadministratorer

Når kontoadministratorene har tilgang til mapper, kan de administrere domenenavn du tildeler mappene deres.

For å tildele domenenavn til kontoadministratorer

1. Logg deg på Kontoadministratoren din.
  2. Ved siden av Domener, klikker du på Start.
  3. Før pilen over mappen med domenenavnene for å tildele dem til din kontoadministrator. Fra nedtrekksmenyen velger du Endre.
  4. Velg kontoadministratoren og mappeprivilegier.
  5. Klikk Lagre.

MERK: For å legge til domener i en mappe, må du først opprette en mappe. Når den er laget, går du til Alle domener-skjermen i Domain Manager og plasserer en hake ved siden av domenene du vil ha i den mappen. Gå deretter til Organiser og velg Legg til i mappe.

Tildele roller til kontoadministratorer

Du kan definere og deretter tildele brukerprofiler til kontoadministratorene dine.

• Administrator — Dette er det hæyeste tilgangsnivået. Kontoadministratoren din kan påta seg alle roller du har definert.
  • Egendefinert tilgang — Angi rollene du vil at kontoadministratoren din skal ha:
    • Kontakter — Kontoadministratoren din kan endre kontaktinformasjon for de overlatte domenenavnene, i tillegg til Nexus-informasjon for .us-domenenavn.
    • Navneservere — Kontoadministratoren din kan administrere vert-sammendraget for domenene som overlates.
    • Verter — Kontoadministratoren din kan administrere vert-sammendraget for domenene som overlates.
    • Domenevideresending — Kontoadministratoren din kan administrere innstillinger for videresending av domenenavn for domenenavnene som overlates.
    • Automatisk fornyelse — Kontoadministratoren din kan angi om domenenavn som overlates fornyes automatisk når de utløper.
    • Avbryt — Kontoadministratoren din kan avbryte domenenavnene som overlates.
    • Underdomener — Kontoadministratoren din kan administrere underdomeneinnstillingene for domenene som overlates.
  • Skrivebeskyttet — Kontoadministratoren din kan vise domenenavn som overlates, men kan ikke gjøre endringer.

Fjerne kontoadministratorer

Du kan fjerne kontoadministratorers tilgang til domenenavnene dine ved å bruke kontoinnstillinger.

1. Logg deg på Kontoadministratoren din.
  2. Fra Min konto-delen klikker du på Innstillinger og deretter Kontoadministrator.
  3. Fra Kontoadministrator-menyen velger du kontoadministratoren du vil fjerne, og klikker på Opphev.