Aktivere WordPress -flersider

WordPress® 3.0 tilbyr en ny funksjon kalt Multisite som lar deg være vert for flere WordPress -blogger med én WordPress -installasjon. Denne funksjonen ble tidligere kalt WordPress Multi-User (MU).

Aktivering av denne funksjonen krever et avansert nivå av forståelse av konfigurering av WordPress, og vi anbefaler ikke å aktivere den med mindre du er komfortabel med å redigere wp-config.php- filen.

Merk: Du må ha WordPress 3.0 eller nyere for å aktivere Multisite. Hvis du ikke har WordPress 3.0 eller nyere, se

.

Slik aktiverer du flere nettsteder

1. Koble til hostingkontoen din med en FTP -klient.
  2. Lagre en kopi av wp-config.php- filen på skrivebordet.
  3. Åpne wp-config.php med et redigeringsprogram for ren tekst, slik som Notepad® eller TextEdit®.
  4. Legg til følgende linje i filens kode, over linjen /* Det er alt, stopp redigering! Glad blogging. */ :
    define ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
  5. Lagre filen, last den opp og la den overskrive den eksisterende filen wp-config.php- filen i hostingkontoen din.

Du kan nå bruke Multisite fra WordPress -installasjonen.

For å sette opp flere nettsteder i WordPress

1. Logg på WordPress -kontrollpanelet ditt.
  2. Fra Verktøy -menyen klikker du på Nettverk .

Merk: Hvis du ikke har Nettverk -menyen, logger du ut av WordPress og logger deretter på igjen. Hvis du fremdeles ikke ser menyen, fullfører du trinnene i Å aktivere flere nettsteder igjen.

3. Fra Underadresser til nettsteder i Nettverk- delen din velger du Underkataloger . Hvis dette alternativet ikke vises, kan du hoppe over dette trinnet.

Merk: Du kan ikke bruke WordPress -underdomener -alternativet med vår delte hosting hvis du planlegger å bruke jokertegn -underdomener.

4. Angi en nettverkstittel og administrator-e-postadresse , og klikk deretter på Installer .
  5. Fullfør instruksjonene fra delen Aktivere nettverk .

Merk: Vi anbefaler at du sikkerhetskopierer de eksisterende wp-config.php- og .htaccess- filene dine.

Når du logger på WordPress, kan du legge til nye WordPress -blogger fra Mine nettsteder -menyen ved å velge Nettverksadministrator og deretter Nettsteder .