Android: Feilsøking av e-post

Bruk følgende informasjon ved feilsøking av vanlige problemer når du setter opp e-post på en Android-enhet. I mellomtiden kan du bruke vår MobileMail (http://mobilemail.secureserver.net) til å holde kontakt med kunder, venner og familiemedleller.

Trinn 1: Kontroller at du kan koble til MobileMail

Først må du koble deg til MobileMail på enheten din for å kontrollere at du har en konto og at brukernavnet og passordet ditt fungerer. Gå til http://mobilemail.secureserver.net, og logg deg på.

Hvis du ikke kan logge på, må du sjekke at e-postkontoen din er konfigurert og at du har riktig e-postadresse og passord. Du må kanskje kontakte systemadministratoren som konfigurerte kontoen din. Se Opprette e-postadresser i Workspace-kontrollsenteret.

Trinn 2: Dobbeltsjekk innstillingene dine

Å skrive på en Android-enhet kan være litt vanskelig. Det er lett å skrive feil ett par bokstaver. Dobbeltsjekk at du bruker de riktige inngående og utgående serverne (vertsnavn), e-postadressen og passordet for å knytte til e-postkontoen din.

Det kan også hende at servernavnene dine er annerledes enn standardoppsettet vårt avhengig av hvilken type e-postplan du har og hvor du kjøpte den. For mer informasjon, se

.

Trinn 3: Tilbakestill passordet ditt

Hvis du har bekreftet at passordet ditt er riktig ved å logge på uten problemer, men fremdeles ikke kan konfigurere e-post på Android, tilbakestiller du passordet for Workspace Email. (Du kan bruke det samme passordet på nytt.)

Etter at du har tilbakestilt passordet, kan du prøve å konfigurere e-postkontoen på nytt.

Trinn 4: Prøv ulike SMTP-porter

Port 80 fungerer vanligvis bra på Android-enheter, men i enkelte tilgfeller blokkerer ISP-er eller nettverksleverandører bestemte porter av sikkerhetsmessige årsaker. Hvis port 80 ikke fungerer, kan du prøve alternative porter.

Trinnene for å endre SMTP-portene på Android-enheten din kan være litt forskjellig, avhengig av merket/modellen du bruker og nettverksleverandøren din. All informasjonen du trenger finnes imidlertid i disse trinnene.

Slik endrer du Android SMTP-portinnstillingene dine

1. Åpne e-post-applikasjonen.
  2. Trykk på Meny og trykk deretter på Kontoer.
  3. Trykk og hold fingeren på kontoen som du vil reparere.
  4. En popup-meny vil vises. Trykk på Kontoinnstillinger.
  5. Trykk på Utgående innstillinger.
  6. Prøv å bruke porten 3535. Trykk på Neste for å se om det fungerer.
  7. Hvis det ikke fungerer, gjenta trinn 1-5, velg SSL for Sikkerhetstype og prøv port 465.
  8. Trykk på Neste for å se om det fungerer.

Trinn 5: Last net et e-postklientprogram

På noen enheter kan du laste ned forskjellige e-postklientprogrammer (f.eks. myMail eller K9 Mail) fra enhetens app-butikk som du kan bruke. Det er mange forskjellige e-postklienter i app-butikken som kan lastes ned gratis, og de kan hjelpe deg å feilsøke postkonfigurasjonen på enheten, for å avgjøre om gjeldende konfigurasjon som ikke fungerer, er spesifikk for appen der du prøver å konfigurere den. Det kan være en idé å laste ned et annet e-postklientprogram for å se om e-postkonfigurasjonen fungerer med det.

Trinn 6: Kontakt kundestøtte

Hvis du har gått gjennom disse trinnene, og fremdeles ikke kan få epostkontoen til å fungere på enheten, kan du kontakte kundestøtte. Vi har tilgang til ytterligere verktøy, og det kan være et problem med epostkontoen som vi kan løse.

For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.