Apple Mail: Konfigurere Workspace-e-post

Med Apple® Mail kan du sjekke kontoene for Workspace-e-post på skrivebordet.

Denne artikkelen bruker informasjon fra Mac OS X 10.9.5, men tidligere versjoner benytter lignende innstillinger.

Etter at du har lagt til flere e-postkontoer til Apple Mail, kan du bytte mellom dem ved hjelp av det venstre sidefeltet.

FØR DU BEGYNNER: Når du skal konfigurere Apple Mail med e-posten din, må du vite innstillingene og portene for POP- eller IMAP-e-postserveren din. Disse finner du ved å gå til E-postkonfigureringssenter og skrive ned informasjonen som vises under innstillinger for e-postserver.

Hvis du ikke kan logge på e-postkonfigurasjonssentereret, er det mulig at du har en Office 365-e-postadresse. Har du det, kan du se under Apple Mail (Mac): Konfigurer e-postadresse.

Å bruke Apple Mail til e-posten din

1. Start e-post.
  2. Fra menyen E-post, velger du Legg til kontoer.
  3. Velg Legg til ny e-postkonto, og klikk deretter på Fortsett.
  4. Fyll ut de følgende feltene, og klikk deretter Opprett:
    Felt Hva du skal gjøre ...
    Fullt navn Angi det navnet du vil skal vises når du sender e-post.
    E-postadresse Angi e-postadressen du vil bruke.
    Passord Anig passordet for e-postkontoen din (mer informasjon).

5. Fyll ut følgende felt og klikk på Neste:
    Felt Hva du skal gjøre ...
    Kontotype Velg enten IMAP eller POP, avhengig av typen server som vises i e-postkonfigurasjonssentereret.
    E-postserver Angi navnet på den innkommende e-postserveren som er oppført i e-postkonfigurasjonssentereret.
    Brukernavn Legg inn e-postadressen din.
    Passord Skriv inn passordet for e-postkontoen din.

6. Fyll ut de følgende feltene, og klikk deretter Opprett:
    Felt Hva du skal gjøre ...
    SMTP-server Angi navnet på den utgående serveren som er oppført i e-postkonfigurasjonssentereret.
    Brukernavn Legg inn e-postadressen din.
    Passord Skriv inn passordet for e-postkontoen din.

Det er det hele. Nå kan du sjekke e-posten din. Hvis du ikke ser noen meldinger, klikk på Hent e-post. For å være sikker på at du kan sende meldinger, forsøk å skrive en e-post og send den til deg selv.

Hvis du ikke mottar e-postmeldiger eller ikke kan sende noen, se Feilsøking av Apple Mail-oppsett. Ta det med ro. Det er noen få ting som kan skje i løpet av konfigurasjonsprosessen Vi vil hjelpe deg å undersøke og rette problemene.

For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.