Verifiser domeneeierskap (DNS eller HTML) for mitt SSL-sertifikat

Merk: Vi følger ikke omdirigeringer når vi godkjenner domeneeierskapet ditt.

Når du forespør et SSL-sertifikat, kan vi kreve at du kontrollerer domenet du forespør sertifikatet for. Det er to alternativer for å vise at du kontrollerer domenet:

MetodeHvordan det virker
DNS-oppføring (Anbefalt)Opprett en TXT-oppføring vi spesifiserer i sonefilen (DNS) til domenenavnet ditt
HTML-side

Last opp en HTML-side med innhold vi spesifiserer til en bestemt katalog for nettstedet for det vanlige navnet du bruker

Du kan ikke bruke HTML-metoden med Wildcard-sertifikater.

Med HTML-metoden vil sertifikatet kun være validert for rotdomenet, som for eksempel coolexample.com. Hvis du trenger at sertifikatet dekker flere CNAMES som www.coolexample.com og blog.coolexample.com, bruker du DNS-oppføring-metoden.

Merk: Bruk HTML-validering hvis miljøet ditt krever at det ikke gis ut en «www»-verdi på sertifikatet.

Følg instruksjonene under for din verifiseringsmetode, DNS-oppføring eller HTML-side.

DNS-oppføring (Anbefalt)

Du vil motta en e-post fra oss med en TXT-verdi du må opprette i DNS-sonefilen til domenenavnet ditt. Å legge til denne TXT-oppføringen vil ikke påvirke nettstedet ditt i det hele tatt. Det er noe du kun kan vise gjennom et spesielt verktøy som utfører DNS-oppslag.

Du kan kun opprette TXT-oppføringen gjennom selskapets hvis navneservere domenet ditt bruker. Hvis domenenavnet ditt bruker våre navneservere, se Administrer DNS-oppføringer.

TXT-oppføringer må legges til i domenets rotnivå.

Bruk følgende informasjon for å opprette din TXT-oppføring:

FeltHva du skal skrive inn
Navn (host)Skriv inn @ (Hvis DNS hostes utenfor GoDaddy, kan det være du må la dette stå tomt)
VerdiAngi hele TXT-verdien vi sendte deg.

Når du har opprettet DNS-oppføringen, bruker du instruksjonene i avsnittet Slik verifiserer du domenenavn-eierskap i denne artikkelen for å gi beskjed til oss om at du er klar for oss til å verifisere at du kontrollerer domenet.

HTML-side

Du vil motta en e-post fra oss med en unik identifikator, som vil være i en linje av e-posten: “Den unike ID-en din for disse metodene er [unikID]."

1. Bruk en app som Notepad eller TextEdit for å lage en fil med navnet godaddy.html.
  2. Kopier den unike ID-en din og kun den unike ID-en din, inn i filen. Hvis for eksempel den unike ID-en din var 12345, ville innholdet av den nye .html-filen din være:

12345
  3. Opprett en katalog med navnet «/.well-known/pki-validation/» i det øverste mappenivået for nettstedet for det vanlige navnet du bruker. Vanligvis er dette nettstedets rotmappe, for eksempel en mappe med navnet kulteksempel.com. For mer informasjon om å finne rotmappen din, Hvis du kjører en Windows-server, må du gi mappen navnet /.well-known./ i stedet for /.well-known/, eller serveren vil ikke la deg opprette mappen.
  4. Plasser den nye .html-filen i mappen for pki-validering. Etter at du har plassert filen på dette stedet, vil filens URL-adresse for eksempel være http://kulteksempel.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. For mer informasjon om tilgang til FTP og å bruke FTP til å laste opp .html-filer til rotmappen din,
  5. Verifiser at du har tilgang til godaddy.html i en nettleser, og følg deretter instruksjonene i avsnittet Slik bekrefter du domenenavn-eierskapet ditt i denne artikkelen.

Hvis SSL-sertifikatet er for rotdomenet, må det være mulig å finne HTML-filen på http://kulteksempel.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. http://www.coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html vil ikke fungere.

Slik bekrefter du domenenavnet ditt

Etter at du har lagt til en DNS-oppføring eller HTML-side, må du la oss vite at du er klar for oss til å verifisere at du kontrollerer domenet.

1. Gå til GoDaddy-produktsiden.
  2. Velg SSL-sertifikater og velg Administrer for sertifikatet du ønsker å bekrefte.
  3. Velg Sjekk min oppdatering.

Det kan ta 5-10 minutter for bekreftelsen din til å fullføres.

Neste trinn

• Hvis ditt SSL -sertifikat går til primærnavnet for et nettsted hostet med GoDaddy, vil vi automatisk installere sertifikatet for deg.
  • Hvis serveren din er et annet sted, last ned SSL-sertifikatet ditt.