Bruke mediegalleriet

Mediegalleriet administrerer bildene, PDF-ene og SWF-filene du laster opp til Quick Shopping Cart®. Det er tilgjengelig gjennom Nettbutikk-menyen og på produktsiden. Med mediegalleriet kan du vise ett bilde per produkt med alternativet One-Image (Ett bilde), eller du kan vise opptil ti bilder per produkt med alternativet Multi-Image (Flere bilder).

Merk: Funksjonen for flere bilder er kun tilgjengelig på Deluxe og Premium Quick Shopping Cart-kontoer. Med den kan du vise opptil fem bilder per produkt i en Deluxe-konto og opptil ti bilder per produkt i Premium-kontoer.

Dessuten kan du søke etter opplastede filer, få koblinger til opplastede filer og fjerne filer.

Vi har to videoer som kan hjelpe deg med mediegallerier:

Bruk mediegalleriet gjennom Nettbutikk-menyen for å laste opp PDF- og SWF-filer, og for å få koblinger til opplastede filer. Bruk mediegalleriet gjennom Produkt-siden for å tilordne bilder til produktene.

Bruke mediegalleriet i Nettbutikk-menyen

Du kan laste opp bilder, PDF-filer og SWF-filer via mediegalleriet som er tilgjengelig gjennom Nettbutikk-menyen. Dessuten kan du søke etter de opplastede filene dine, få innbyggingskoder eller koble til opplastede filer i felt som godtar HTML i Quick Shopping Cart.

Merk: Hvis du må tilordne et bilde til et produkt, bruk mediegalleriet som er tilgjengelig gjennom Produkt-siden.

Laste opp bilder til mediegalleriet ditt

Du kan laste opp opptil 100 bilder om gangen, direkte til mediegalleriet ditt. Du har også muligheten til å legge til en tittel og søkbare nøkkelordtagger for hvert bilde.

Merk: For å laste opp flere bilder om gangen trenger du den nyeste versjonen av Adobe Flash® Player. Et varsel vises når du klikker på Last opp bilder hvis du ikke har den nyeste versjonen av Flash. Klikk på koblingen i varselet for å få den nyeste versjonen.

Slik laster du opp bilder til mediegalleriet ditt

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart Account-listen klikker du på Administrer ved siden av Hurtighandlevogn-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Konfigurering-menyen i Design-delen velger du Mediegalleri.
  5. Klikk på Last opp bilder.
  6. På den lokale disken din finner og velger du bildene du vil laste opp, og klikker på Åpne.

Merk: Velg flere bilder ved å holde inne Command-tasten (Mac) eller CTRL-tasten (PC).

7. (Valgfritt) Oppdater Tittel og legg til nøkkelordtagger for hvert bilde. Dette trinnet vil hjelpe deg hvis du velger å bruke et Excel-regneark for å oppdatere bildetildelinger.
  8. Klikk på OK.

Merk: Bilder som lastes opp på Name, Logo, Contact Info (Navn, logo, kontaktinformasjon)-siden eller på Default Product Images (Standard produktbilder)-siden, legges til mediegalleriet.

Finne bilder i mediegalleriet ditt

Hvis du vil oppdatere informasjonen for et spesifikt bilde, finn bildet ved å rulle gjennom alle bildene du har lastet opp eller søke etter et bilde med tittel eller nøkkelord.

Slik finner du bilder i mediegalleriet ditt

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart Account-listen klikker du på Administrer ved siden av Hurtighandlevogn-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Konfigurering-menyen i Design-delen velger du Mediegalleri.
  5. I søkefeltet angir du et identifiserende begrep, og klikker deretter på Søk.

Merk: For å kansellere søket ditt og vise alle bilder i mediegalleriet klikker du på Vis alle.

Som standard vises 10 bilder per side. Hvis du har mer enn 10 bilder lastet opp, kan du øke antallet for Resultater per side eller bruke knappene Forrige og Neste.

Kobling til og innebygging av PDF-er, Flash-filer og/eller bilder

Du kan koble til eller bygge inn PDF- og SWF-filer fra mediegalleriet ditt i felter som godtar HTML. Dessuten kan du vise bilder fra mediegalleriet ditt i felter som godtar HTML ved å bruke img src-taggen.

For å få mer informasjon, se Linking to Your Images in Quick Shopping Cart (Koble til bildene dine i hurtighandlevognen).

Bruke mediegalleriet på produktsiden

Bruk mediegalleriet som er tilgjengelig gjennom produktsiden for å legge til bilder for produkter, fastslå hvor mange bilder du vil vise per produkt og laste opp produktbilder.

Merk: Hvis du har behov for å laste opp en PDF- eller SWF-fil, eller legge til en kobling og/eller bygge inn innhold fra mediegalleriet i et HTML-felt, bruk mediegalleriet som er tilgjengelig gjennom Nettbutikk-menyen.

Tilordne bilder for et produkt

Du kan tilordne forskjellige bilder som skal vises med hvert produkt. På produktets mediegalleriside kan du tilordne bilder til produktet ved hjelp av alternativene for enten One-Image (ett bilde) eller Multi-Image (flere bilder). Det finnes tre plasseringer der produktbilder vises: Miniatyrbilde, standard og zoom.

Miniatyrbilde
Viser miniatyrbildet ved siden av produktet på Produkter-siden din, og også når produktet fremstilles som et Featured Item (Profilert element). Klikk på pilen i innstillingsdelen for miniatyrbilder, for å angi miniatyrbildets visningsalternativer som Tilpass eller Full størrelse.
- Tilpass – Viser en 60x60 versjon av bildet.
- Full størrelse – Viser en versjon av bildet i full størrelse. Størrelsen på bildet som vises i nettbutikken, påvirkes av innholdselementet. For eksempel, hvis nettbutikkdelen der bildet vises har maks. 256x256 piksler, blir det originale bildet begrenset slik at det passer inn i denne boksen på 256x256.

Merk: Når kategorisidestilen 3 velges, brukes standardbildet (175x175) hvis produktet er i modusen One-Image (ett bilde); hvis produktet er i modusen Multi-Image (flere bilder), brukes en versjon av miniatyrbildet på 175x175.

Standard
Viser bildet i en størrelse på maks. 175x175 piksler på produktdetaljsiden.
Zoom
Viser bildet i full størrelse i et nytt vindu når standardbildet klikkes på.

Merk: Systemet øker ikke den viste størrelsen på bildet automatisk. For å bruke zoom-funksjonen på effektivt vis må du laste opp en større versjon av bildet.

Før måtte du ha minst ett bilde knyttet til hvert produkt. Nå har du muligheten til å ikke tilegne noen bilder til et produkt.

Bruke alternativet for ett bilde

Dette alternativet lar deg tildele ett bilde til hver av de forskjellige visningsplasseringene.

Slik tilegner du bilder ved hjelp av alternativet for ett bilde

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart Account-listen klikker du på Administrer ved siden av Hurtighandlevogn-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Administrer-menyen i Katalog-delen velger du Produkter.
  5. Klikk på Tildel bilder-ikonet ved siden av produktet du vil oppdatere.
  6. Om nødvendig, klikk på Lukk for å fortsette til mediegalleriet.
  7. Velg One-Image (Ett bilde)-fanen.
  8. For hvert av de tre visningsalternativene klikker du på et bilde fra bildelisten, og drar og slipper det på riktig sted.
  9. Klikk på OK.

Bruke alternativet for flere bilder

Dette alternativet gir deg muligheten til å tilordne opptil fem bilder som skal vises med ett enkelt produkt på Deluxe-kontoer, og opptil ti bilder på Premium-kontoer.

Slik tilegner du bilder ved hjelp av alternativet for flere bilder

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart Account-listen klikker du på Administrer ved siden av Hurtighandlevogn-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Administrer-menyen i Katalog-delen velger du Produkter.
  5. Klikk på Tildel bilder-ikonet ved siden av produktet du vil oppdatere.
  6. Om nødvendig, klikk på Lukk for å fortsette til mediegalleriet.
  7. Velg Multi-Image (Flere bilder)-fanen.
  8. For hver visningsplass i delene Miniatyrbilde og Produktbilder klikker du på et bilde fra bildelisten, og drar og slipper det deretter på riktig sted.
  9. Klikk på OK.

Bruke funksjonen for å legge til bilder

Du kan laste opp bilder direkte til mediegalleriet ditt fra Nettbutikk-menyen, men du kan også legge dem til mediegalleriet ditt når du tilordner bilder til et spesifikt produkt. Denne funksjonen gir deg også muligheten til å legge titler og søkbare nøkkelordstagger til bildene dine.

Slik legger du bilder til mediegalleriet

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart Account-listen klikker du på Administrer ved siden av Hurtighandlevogn-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Administrer-menyen i Katalog-delen velger du Produkter.
  5. Klikk på Tildel bilder-ikonet ved siden av produktet du vil oppdatere.
  6. Om nødvendig, klikk på Lukk for å fortsette til mediegalleriet.
  7. Velg Legg til bilder-fanen.
  8. Klikk på Bla gjennom.
  9. På den lokale disken din finner og velger du bildene du vil laste opp, og klikker på Åpne.

Merk: Du kan velge opptil 100 bilder ved å holde inne Command-tasten (Mac) eller CTRL-tasten (PC).

10. (Valgfritt) Oppdater Tittel og legg til nøkkelordtagger for hvert bilde.
  11. Klikk på Last opp.