Bytte til rot-bruker på Linux-serveren din

For å virkelig få det meste ut av Linux-serveren din må du på et eller annet tidspunkt sannsynligvis installere eller endre en eller annen konfigurasjonsfil som krever rot/-administratortilgang Du kan gjennomføre dette ved å bli stedfortredende bruker, superbruker eller ved å bytte bruker og som praktisk talt lar deg gjøre alt på serveren.

Med mye makt kommer stort ansvar. Fordi den stedfortredende brukeren kan gjøre hva som helst, er det kjempeenkelt å rote det til i serveren. Vær forsiktig.

Hvordan du får rot/-administrativ tilgang er avhengig av typen server du har:

Administrerte og fullt administrerte Linux-servere

Disse serverne bruker Gateway (mer informasjon) og cPanel.

Først må du aktivere rot/-administrativ tilgang (mer informasjon). Så, når du er tilkoblet via SSH (mer informasjon), kjører du følgende kommando:

sudo su -

Nå angir du passordet ditt. Hvis du har glemt det, kan du tilbakestille det (mer informasjon).

Du kan nå kjøre kommandoer som rot-brukeren.

Alle andre Linux-servere

Når du er tilkoblet via SSH (mer informasjon), kjører du følgende kommando:

su -

Nå angir du passordet ditt. Hvis du har glemt det, kan du tilbakestille det (mer informasjon).

Du kan nå kjøre kommandoer som rot-brukeren.