Endre ditt WordPress-domenenavn

Hvis du ønsker å endre domenenavnet til WordPress®-nettstedet ditt, kan du bruke WordPress-kontrollpanelet ditt. Men du må også flytte filene til WordPress-nettstedet ditt til riktig plassering og sørge for at DNS-en til det nye domenet ditt er konfigurert riktig.

Advarsel: Hvis du følger disse instruksjonene, vil ditt eksisterende WordPress-nettsted være utilgjengelig i minst 24 timer. Vi anbefaler at du sørger for å ha tilgang til begge WordPress-filene dine og DNS-en til det nye domenenavnet før du forsøker disse trinnene.

Denne artikkelen gjør følgende antagelser.

• Du bruker den nyeste versjonen av WordPress. For mer informasjon, se
    .
  • Du bruker den samme hostingkontoen for det nye WordPress-nettstedet ditt.
  • DNS-en din er konfigurert. For mer informasjon, se Endre navneserver for domenene mine.

Merk: WordPress-installasjoner administrert gjennom GoDaddy Hosting Connection® kan ikke lenger administreres med GoDaddy Hosting Connection når du fullfører denne prosessen.

Endre WordPress-domenenavnet for hoveddomenet

Advarsel: Hvis du har en administrert WordPress-konto (mer informasjon), bruker du instruksjonene i Endre mitt domene.

Du må oppdatere domenenavnet ditt i WordPress-kontrollpanelet og Hosting Control Panel.

Slik endrer du WordPress-domenenavnet for hoveddomenet

1. Logg på WordPress-kontrollpanelet ditt (http://coolexample.com/wp-admin, der coolexample.com er domenenavnet ditt).
  2. Klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Generelt.
  3. I feltene WordPress-adresse (URL) og nettstedsadresse (URL) , angir du det nye domenenavnet eller URL-adressen du ønsker å bruke, og deretter klikker du på Lagre endringer.
  4. Bytt det primære vertsbaserte domenenavnet til hostingkontoen din til det nye domenenavnet du ønsker å bruke. For mer informasjon, se Endre domenet for kontoen din.
  5. Gå tilbake til nettstedet ditt og logg på WordPress-kontrollpanelet ditt (http://coolexample.com/wp-admin, der coolexample.com er domenenavnet ditt).
  6. Klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Permakoblinger.
  7. Tilbakestill permakoblingene til WordPress-nettstedet ditt. For mer informasjon, se Løse permakoblingproblemer med WordPress.

Endre WordPress-domenenavnet ditt til et underdomene

Når du jobber med underdomener, må du gjøre oppdateringer i WordPress-kontrollpanelet og Hosting Control Panel.

Slik endrer du WordPress-domenenavnet ditt til et underdomene

1. Kopier filene fra din gamle WordPress-plassering til den nye. For mer informasjon, se:

Merk: Hvis du ønsker å flytte WordPress-nettstedet ditt til rotkatalogen din, velger du html-katalogen i FTP-filbehandling.

2. Logg på WordPress-kontrollpanelet ditt (for eksempel, hvis du installere WordPress på rotnivå, går du til http://coolexample.com/wp-admin, der coolexample.com er domenenavnet ditt).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Fyll ut disse feltene:
    • WordPress-adresse (URL) – Angi det fullt kvalifiserte domenenavnet for den nye plasseringen til WordPress-nettstedet ditt. For eksempel, http://coolexample.com/new/ hvor coolexample.com er domenenavnet ditt og nytt er den nye katalogen for WordPress-nettstedet ditt.

Merk: Hvis du ønsker å flytte WordPress-nettstedet ditt til rotkatalogen din, angir du ikke en katalog etter domenenavnet ditt.

• Klikk på Lagre endringer
    • Nettstedadresse (URL) – Angi den samme adressen du oppgav i feltet WordPress-adresse (URL) .
  5. Tilbakestill permakoblingene til WordPress-nettstedet ditt. For mer informasjon, se Løse permakoblingproblemer med WordPress.
  6. (Valgfritt) Omdiriger din gamle WordPress-katalog. For mer informasjon, se Omdirigere URL-adresser med hostingkontoen din.

Hvis du fortsetter å finne brutte bilder og hyperkoblinger på nettstedet ditt, kan det være at du må renske nettstedet ditt for utdaterte koblinger. For mer informasjon, se denne Søk og erstatt-plugin-modulen i WordPress-oppbevaringsstedet.

For mer informasjon, se