Endre nettstedets domeneadresse

Som standard er Website Builder-nettstedets nettadresse basert på navnet du ga det da du først konfigurerte Website Builder – med godaddysites.com lagt til på slutten. Hvis du vil endre nettstedets domene (adresse), har du tre alternativer:

• Kjøp et nytt GoDaddy-domene
  • Bruk et GoDaddy-domene du allerede eier
  • Bruk et eksternt domene som du har kjøpt fra et annet selskap enn GoDaddy
  1. Logg på GoDaddy-kontoen din og åpne produktet. (Trenger du hjelp med å åpne produktet?)
  2. Klikk på Rediger / Rediger nettsted.

Merk: Hvis du har en Website Builder-nettbutikk, må du først klikke på Administrer butikk og så klikke på Rediger / Rediger nettsted.

3. Klikk på Endre øverst der nettstedets adresse vises.
    Klikk på Endre
  4. Hvis du har et ubrukt domene fra GoDaddy, vises Bruk mitt domene ved siden av nettstedets adresse. Klikk på det og klikk deretter på Jeg eier allerede et domene.
    klikk på jeg eier allerede domene

Merk: Basert på det første leddet i gratisadressen (i dette eksempelet: forcastfutures) foreslår GoDaddy nye domener som er tilgjengelig for kjøp. Hvis du vil se flere forslag, klikk på Søk flere domener. (Hvis du kjøper et nytt domene, bruker du denne samme artikkelen for å koble domenet til Website Builder-nettstedet.)

5. Når vinduet Domeneinnstillinger vises, velges din gratis URL automatisk. For å endre den velger du noe fra menyen Mitt domene.
    Velg noe fra menyen Mitt domene
  6. Klikk på Lagre og publiser og hopp til det siste trinnet. (Hvis du vil bruke et eksternt domene, se neste trinn.)
  7. Hvis du vil bruke et eksternt domene (kjøpt fra et annet selskap), velger du Legg til et eksternt domene fra menyen Mitt domene, og klikker deretter på Neste.
    Velg eksternt domene og klikk på Neste
  8. Angi det eksterne domenet i feltet Domenenavn og klikk på Lagre og publiser når du ser meldingen Ser bra ut!. (Meldingen bekrefter eierskapet ditt av domenet.)
    angi eksternt domenenavn
  9. Nå kan du logge på den eksterne domeneleverandørens nettsted og finne hvor du kan endre det aktuelle domenets A-post. (Hvis du opplever problemer med å gjøre dette, kan du ta kontakt med den aktuelle domeneleverandøren for støtte.)
  10. Oppdater det eksterne domenets A-post ved å angi den riktige IP-adressen nedenfor basert på området som er nærmest plasseringen din.
    Bruk nærmeste serverplassering Angi IP-adresse
    USA Østkysten 198.71.232.3
    USA West Coast 72.167.191.69
    Europa 160.153.136.3
    Asia 182.50.132.242
  11. Logg av nettstedet til den andre domeneleverandøren, bytt tilbake til Website Builder og klikk på Lagre og publiser.
  12. Hvis du bytter til et GoDaddy-domene, ser du vanligvis meldingen Nettstedet er live! etter et par øyeblikk. Du kan så klikke på Vis nettsted for å vise nettstedet med den nye adressen.
    nettsted med ny adresse

Merk: Hvis du bytter til et eksternt (ikke GoDaddy) domene, kan det ta opptil 72 timer før det trer i kraft. Det kan ta mindre tid, så du må gjerne sjekke innimellom ved å klikke på Vis nettsted.