GoDaddy Markedsføring per e-post Hjelp

Feilsøking av kontaktimport

Ikke bekymre deg om du har problemer med å importere kontakter inn i abonnentsområdet! Vi lover at det løser seg. Det finnes noen grunner til at opplastingen din ikke går som planlagt, og her skal vi gå gjennom noen av dem.

1. For å få best mulig resultat må filen helst være i ett av følgende filformater:
    • .csv
    • .txt
    • .xls eller .xlsx
    • .vcf (vCard)
    Hvis filen din er i et annet format, lagrer du filen på nytt i ett av de riktige formatene og prøver på nytt. Å lagre regnearket som en CSV-fil er den beste måten å feilsøke problemer med filformat på.
  2. Påse at du har overskrifter i filen din. Den første raden i regnearket eller den første raden i teksten være en overskriftsrad. Den aller første raden eller linjen bør for eksempel se slik ut:
    Eksempeloppsett for regneark ved import av kontakter.

eller dette:

Email, Name, Company
    molly@barkandwine.com, Molly Malloy, Molly's Bark and Wine

eller slik:

Email, First Name, Last Name, Company
    molly@barkandwine.com, Molly, Malloy, Molly's Bark and Wine
  3. Når du bruker CSV- eller TXT-filer, må mellomrommet mellom overskriftene samsvare med mellomrommene i dataene. Hvis du bruker ett trykk på tabulatortasten som mellomrom mellom dataene dine, må du bruke samme avstand mellom overskriftene. Hvis du ikke har mellomrom mellom overskriftselementene, kan du da ikke ha mellomrom mellom dataelementene dine.
  4. Sørg for at overskriftene dine har passende navn. Du har mye valg når det gjelder den faktiske tittelen du bruker i overskriftsraden, siden GoDaddy Email Marketing er flink til å tolke hensiktene dine. Men hvis du opplever problemer med en import, endrer du kolonneoverskriften til å nøyaktig samsvare med følgende og prøver på nytt:
    • e-post
    • navn
    • firstname
    • lastname
  5. Overskriftene dine må alle bestå av ett ord hvis du får problemer med å importere kontaktene dine. Bruk en understrek mellom ordene hvis du må, men unngå mellomrom i overskriftene.
  6. Ikke bruk fremmede tegn i overskriftene dine. Ikke bruk skråstreker, bindestreker eller nummertegn osv.
  7. Se etter fremmede tegn i e-posten eller e-postadresser som ikke har følgende korrekte format: ---@---.---
    E-poster som ikke benytter formatet med @ og et punktum vil ikke importeres til abonnentene dine.
  8. Skann filen din for å finne harde returer eller tomme rader. Hvis disse er til stede, kan de forårsake problemer og delvise importer.
  9. Ti slutt må du sørge for at filen er helt lastet opp! Du kan se fremdriften av importene dine ved å bruke Importlogg-knappen i abonnentsområdet. Bla nedover på siden til du er nederst på listene, på venstre side. Her ser du Importlogg-knappen, under alle listene over abonnenter. Når filen er lastet opp, vises det en grønn prikk og ordet Vellykket. Hvis prikken er grå og det står Behandler, tar det litt ekstra tid før prosessen er ferdig.