Finn og fikse misbruk av spam på serveren din

Hvis du mistenker at hackere har misbrukt serveren din for å sende e -post uten at du vet av det, har vi verktøy som hjelper deg med å rydde opp i serveren og forhindrer at det samme problemet skjer igjen.

Hvilke verktøy du kan bruke, er avhengig av operativsystem, kontrollpanel og MTA (Mail Transfer Agent). Hvis vi ikke har verktøy for konfigureringen av serveren din, anbefaler vi at du ser etter andre ressurser.

Merk: For alle servere anbefaler vi at du sørger for at reléene dine er lukket.

Linux og cPanel

cPanel har følgende informasjon for å hjelpe deg med å finne problemer på serveren din:

• Sendte e -post -statistikk -rapporter gir en generell oversikt over brukere og domener som har sendt meldinger over en spesifikk tidsperiode, og er nyttig for å isolere potensielt kompromitterte nettsteder som sender meldinger.
  • Videresendingsrapporter viser hvilke kontoer som har sendt flest meldinger, som kan vise deg hvilken e -postkonto som er ansvarlig for søppelpost.
  • E -poststatistikk -sammendrag viser et sammendrag av all e -poststatistikk, som kan gi deg et inntrykk av hvor spam på serveren din kommer.

For de som bruker Exim, seFinn søppelpostsendere med Exim med SSH .

Linux og Plesk (Qmail og Postfix)

Avhengig av hvilken MTA du bruker, se denne Plesk -dokumentasjonen for å finne domenene som kjører søppelpostskript på serveren din:

Windows og Plesk (MailEnable)

MailEnable har følgende dokumentasjon: Slik tømmer du køene hvis en spammer misbruker serveren .