Gen 3 VPS og dedikerte servere Hjelp

Fjern en Linux-bruker

Du kan fjerne gamle brukere fra Linux-serveren. Dette trekker tilbake brukerens SSH-tilgang og fjerner brukerens fil- og katalogeierskap.

Merk: Denne prosedyren skal fungere for alle Linux-distribusjonstyper – Ubuntu, CentOS og så videre.

1. Logg deg på serveren via SSH.
  2. Bytt til rot-brukeren:
    ‌sudo su -
  3. Bruk kommandoen userdel til å fjerne den gamle brukeren:
    userdel brukerens brukernavn
  4. Valgfritt: Du kan også slette den aktuelle brukerens hjemkatalog og innboksfil ved å bruke -r-flagget med kommandoen:
    userdel -r brukerens brukernavn
    Advarsel: Du må bare slette brukerens hjemkatalog hvis du er sikker på at du ikke lenger trenger vedkommendes filer eller e-post.

Neste trinn

• For å få mer detaljert informasjon om userdel-kommandoen, se man-siden ved å skrive man userdel i SSH-vinduet.