Forstå e-postklienter: Datamaskin og mobil

Her er saken: Du ønsker å ha enkel tilgang til og kunne administrere e-posten fra datamaskinen og mobilenheten din, men det tekniske oppsettet kan være forvirrende. Denne artikkelen forsøker å forenkle det du trenger å vite om SMTP-innstillinger, porter og å komme i gang med vanlige e-postklienter og/eller mobile enheter med IMAP, POP eller Exchange.

Hva er forskjellen mellom IMAP, POP og Exchange?

Hver av disse e-postprotokollene fungerer på et nettbasert system for å overføre meldinger fra en server. Dessuten støtter hver av dem de fleste, om ikke alle, e-postklienter. Så uansett hvilken e-postklient du velger, kan du få tilgang til e-posten din på en ekstern server.

IMAP støtter tilgang til kontoen både i tilkoblet og ikke tilkoblet modus. Den tilbyr avanserte synkroniseringsfunksjoner, og lar deg vise og administrere meldinger uten å slette dem fra serveren. Derfor blir alle endringer du utfører, lagret og gjenspeilet fra alle plasseringer.

POP-protokollen lar deg lese e-postmeldinger uten en konstant Internett-tilkobling. POP laster ned meldinger fra serveren din til den lokale datamaskinen eller telefonen din. Du kan lagre en kopi av meldingene på serveren din, men endringer som utføres fra den lokale enheten, blir ikke lagret på serveren.

Exchange ActiveSync®-protokollen tilbyr et robust synkroniseringsverktøy for alt av e-poster, kalendre, kontakter og annen kommunikasjon mellom din datamaskin, mobilenhet eller Internett-tilkobling. Med din vertsbasert Exchange-e-postkonto og Exchange ActiveSync-aktivert telefon har du sikker tilgang til kommunikasjon fra hvor som helst.

Merk: For å få enkel og trygg tilgang til e-postkontoen din, anbefales IMAP. Hvis du er en liten bedrift eller trenger tilgang til mer enn bare e-post, gir Exchange deg høyest mulig nivå av kommunikasjon og synkronisering.

Se Opprette e-posten din med IMAP eller Opprette e-posten din med POP for generelle instruksjoner, eller se nedenfor for å få spesifikke konfigureringsinstruksjoner.

Merk: For å sørge for at en kopi av e-postene dine legges igjen på serveren, kan du redigere innstillingene for e-postklienten din.

Hvordan oppretter jeg en e-postkonto på PC?

Følgende informasjon gir instruksjoner for å opprette e-postkontoen din med populære PC-klienter.

Opprette POP- eller IMAP-e-postadressen din i:

• Microsoft Outlook. Konfigurer POP- eller IMAP-e-postadressen din i Microsoft Outlook på et øyeblikk. For å komme i gang, velg Verktøy fra menyen E-postkontoer.
  • MS Outlook Express. Følg denne veiledningen for å få enkle konfigureringsinstruksjoner for Outlook Express. Begynn ved å velge Kontoer fra Verktøy-menyen.
  • Mozilla Thunderbird. Konfigurer POP- eller IMAP-e-postadressen din med Thunderbird på et par klikk. For å komme i gang velger du Kontoinnstillinger fra Verktøy-menyen.

Hvordan oppretter jeg en e-postkonto på Mac?

Følgende informasjon gir instruksjoner for å opprette e-postkontoen din med populære Mac-klienter.

Opprette POP- eller IMAP-e-postadressen din i:

• Outlook 2011. Du kan konfigurere POP- eller IMAP-adressen med Microsoft Outlook. Det tar bare et par minutter, så følg denne koblingen for å finne ut hvordan du gjør det.
  • Apple Mail. Det er lett å konfigurere IMAP-kontoen din med Apple Mail. Begynn ved å velge Innstillinger fra e-postmenyen.
  • Mozilla Thunderbird. Konfigurer POP- eller IMAP-e-postadressen din med Thunderbird på et par klikk. For å komme i gang velger du Kontoinnstillinger fra Verktøy-menyen.
  • Eudora. Det er lett å endre personligheten for din Eudora-e-postklient for å få den til å fungere sammen med e-posten vår. I Eudora klikker du på Personligheter fra Verktøy-menyen. Fortsett å lese for å koble til.

Hvordan oppretter jeg en e-postkonto på mobiltelefon eller -enhet?

Følgende informasjon gir instruksjoner for å opprette e-postkontoen din med populære mobiltelefoner eller -enheter.

Opprette POP- eller IMAP-e-postadressen din i:

• Hvilken som helst mobiltelefon. Opprett en POP- eller IMAP-konto kjapt på din valgte mobile enhet. For å komme i gang oppretter du en konto med mobiltelefonen din.
  • iPhone. Hjelpeartikkelen vår gjør det lettere enn noensinne å konfigurere IMAP på din iPhone. MERK: Når du konfigurerer e-posten din på en iPhone, kan du velge Aktiver SSL.
  • Android. Konfigurer POP- eller IMAP-adressen din raskt og enkelt for å få den til å fungere med Android-mobilenheten din. På Android-enheten din trykker du Applikasjon-knappen fra startskjermen.

Merk: Få tilgang til POP- eller IMAP-mobil-e-posten din gjennom mobilemail.secureserver.net eller mobilemail.domainname.com, der domainname representerer domenenavnet ditt.

SMTP-feilsøking

SMTP-e-postproblemer er blant de vanligste. Selv om disse problemene som regel er lette å finne og løse, fører de ofte til en hel del hodebry innen administrering av e-postkontoer. Det første trinnet er å finne feilen eller problemet. Deretter kan du undersøke mulige løsninger og komme i gang med e-post igjen.

Hvis du ikke kan sende e-post, bør du:

• Bekreft SMTP-en din og kontoinnstillingene dine, inkludert brukernavn og passord. Se Hva er SMTP-reléinnstillingene for e-postklienten min? TIPS: Brukernavnet er den fullstendige e-postadressen tilknyttet kontoen.
  • Sørg for at brannmuren, virusprogrammet og Internett-leverandøren ikke blokkerer inngangene. SMTP-serveren vår, på WIFI, er begrenset til Internett-leverandørens begrensninger, så du må kanskje redigere portinnstillingene dine som indikert her.
  • Sjekk returmeldingen din her og her. En melding kan returneres av flere forskjellige grunner. Hvis det er en kobling i feilmeldingen, følg den for å finne og løse problemet.

I tillegg til listen ovenfor, se Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å koble til e-posten min? for å få mer hjelp med feilsøking.

Merk: Mange mobilleverandører bruker SMTP-serverportene sine som standard. I de fleste tilfeller trenger ikke dette å endres.

Merk: For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke tredjepartsprodukter direkte, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Apple Mail® og iPhone® er registrerte varemerker for Apple. Entourage®, Outlook®, Exchange® og Outlook Express® er registrerte varemerker for Microsoft. Thunderbird® er et registrert varemerke for Mozilla. Med enerett.