FTP: Slik laster du opp filer

Før du starter

For å bruke FTP, trenger du:

• En FTP-klient (f.eks. FileZilla, Dreamweaver)
  • Slik finner du ut hvilken type hostingkonto du har. På denne måten kan du bruke de riktige instruksjonene for din type hosting (f.eks. cPanel, Plesk, osv.)
  • For å sørge for at kontoen er konfigurert (cPanel / Plesk / Nett og klassisk)
  • Hostnavnet, brukernavnet og passordet til hostingkontoen din (FTP)

Denne veiledningen vil hjelpe deg med å finne informasjonen du trenger for å bruke FTP med nettstedet ditt.

Hvis du bruker Administrert WordPress, ser du i stedet vår veiledning for å bruke sFTP.

Finn FTP-innstillingene dine

For å bruke FTP med hostingen din, vil du trenge følgende innstillinger fra hostingkontoen din.

Konfigurerer Hva du trenger
Vert Ditt hostede domenenavn eller IP-adresse (cPanel / Plesk / Nett og klassisk)
Brukernavn
Passord Tilbakestill FTP-passordet ditt (cPanel / Plesk / Nett og klassisk)

Last opp nettstedet ditt med FTP

Selv om vi anbefaler FileZilla for FTP, er det mange andre programmer og nettstedbyggere som også bruker FTP. Du kan bruke disse instruksjonene for å last opp nettstedet ditt med FTP-programmet du ønsker.

FTP-metode Instruksjoner
FileZilla (anbefalt) Koble hostingkontoen din til Filezilla (FTP)
Dreamweaver Publiser nettstedet ditt med Dreamweaver (CS4 / CS5 / CS6)
Adobe Muse
iWeb
Microsoft Expression Web