Gjennomgang: opprette et produkt

Denne artikkelen er del to av vår Quick Shopping Cart®-gjennomgangsserie, utformet for å vise deg hvordan du kan opprette en nettbutikk ved hjelp av Quick Shopping Cart. Klikk her for å gå til starten.

Tid for å fullføre: Fem til ti minutter per produkt.

Konfigurering av produkter er den aller viktigste delen av å opprette nettbutikken din. Denne veiledningen gir deg en rask gjennomgang av hvordan du legger produkter til katalogen din. Du kan også konfigurere avansert produktinformasjon for å bruke funksjoner som å rabattere produkter og konfigurere beholdning.

Legge til produkter

Du kan raskt legge produkter til katalogen din ved hjelp av den grunnleggende informasjonen som kreves for at du skal kunne begynne å selge på Internett.

Slik legger du til et produkt

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Administrer-menyen i Katalog-delen klikker du på Legg til produkt.
  5. Hvis meldingsvinduet Produkttype vises, velg Ikke vis denne meldingen igjen, og klikk deretter på OK.
  6. Ved siden av Tittel angir du et navn for produktet ditt.
  7. Fra rullegardinmenyen Produkttype velger du én av følgende:
    • Enkeltstående – Inneholder grunnleggende produktfunksjonalitet og passer til de fleste produkter.
    • Nedlastbar – Lar deg selge digitale filer som produkter.
    • Konfigurerbar – Lar deg konfigurere produkter med flere variasjoner og alternativer. (F.eks. selge t-skjorter i forskjellige størrelser og farger.)
    • Pakke – Lar deg kombinere produktet ditt i en pakke med andre produkter fra katalogen din.
  8. For å legge bilder til produktet ditt klikker du på en av følgende:
    • Velg et bilde – Lar deg velge bilder som er lagt til mediegalleriet.
      • Velg One-Image (Ett bilde) eller Multi-Image (Flere bilder), dra og slipp bilder oppå miniatyrbildet Click & drag image here (Klikk og dra bildet her), og klikk deretter på OK.
    • Last opp nye – Lar deg laste opp nye bilder fra datamaskinen din.
      • Velg en bildefil du vil laste opp, og klikk deretter på Åpne.
  9. Ved siden av Price ($) (Pris $) angir du prisen du vil belaste kundene for produktet ditt.
  10. Ved siden av Item #/SKU (Elementnr./varenr.) angir du elementnummeret for produktet ditt, som identifiserer det for beholdningsmåling og fakturering.
  11. Hvis du vil belaste avgift for produktet, velg Item is taxable (Varen er avgiftsbelagt).
  12. Ved siden av Full Description (Full beskrivelse) angir du en beskrivelse av produktet ditt.
  13. Hvis du vil at beskrivelsen du anga, skal vises som den korte beskrivelsen av produktet på nettstedet, velger du Use this description as short description (Bruk denne beskrivelsen som kort beskrivelse).
  14. Valgfritt: Hvis du valgte Downloadable (Nedlastbar) som din Produkttype, gjør følgende:
    • I Downloadable Settings (Nedlastbare innstillinger)-delen, klikk på Upload New (Last opp nye), velg en fil å laste opp, og klikk deretter på Open (Åpne).
    • Hvis du vil begrense antallet ganger kundene kan laste ned produktet ditt, og tidsperioden det er tilgjengelig for nedlasting, velg Limit download number (Begrens nedlastingsnummer) eller Limit download time (Begrens nedlastingstid).
  15. Valgfritt: Hvis du valgte Configurable (Konfigurerbar) som din Produkttype, gjør følgende:
    • Klikk på Options (Alternativer)-fanen.
    • I Configurable Options (Konfigurerbare alternativer)-delen, velg et alternativ fra rullegardinmenyen Available Options (Tilgjengelige alternativer) og klikk deretter på Add (Legg til).
    • Etter at du har valgt alternativer, klikk på Generate Grid (Opprett rutenett) og deretter OK. For mer informasjon, se
      .
  16. Valgfritt: Hvis du valgte Bundle (Pakke) som din Produkttype, gjør følgende:
    • I Bundled Products (Produktpakker)-delen klikker du på Add (Legg til).
    • Velg produktene du ønsker å pakke sammen med dette produktet, og klikk på OK.
  17. Klikk på OK.

Konfigurer avansert produktinformasjon

Du kan konfigurere avansert produktinformasjon når som helst. Avansert produktinformasjon inkluderer funksjoner som å rabattere produkter, konfigurere beholdning og konfigurere Google Product Search.

Slik konfigurerer du avansert produktinformasjon

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Administrer-menyen i Katalog-delen klikker du på Produkter.
  5. Klikk på ett av produktnavnene for å redigere, og velg deretter en av de følgende fanene:
    • Bilder – Lar deg oppdatere produktbilder.
      • Hvis du vil oppdatere produktbildene dine, klikk på Mediegalleri og gjør deretter følgende:
        • Velg One-Image (Ett bilde) eller Multi-Image (Flere bilder), dra og slipp bilder oppå miniatyrbildet Click & drag image here (Klikk og dra bildet her), og klikk deretter på OK.
      • Hvis du vil vise tekst når kunden holder musepekeren sin over bildene dine, angir du teksten du vil vise ved siden av Image Alternate Text (Alternativ tekst for bilde).
      • Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Avansert prissetting – Lar deg opprette tidsbegrensede rabatter på produkter, eller rabatter for kunder som kjøper store partier.
      • Hvis du vil konfigurere rabatter for en begrenset periode, klikker du på Add (Legg til) i Sales Prices (Salgspriser)-delen og gjør følgende:
        • Angi enten en Sale Price (Salgspris) eller en Percentage Discount (Rabattprosent), og angi deretter en Start Date (Startdato) og End Date (Sluttdato).
      • Hvis du vil konfigurere rabatter for kunder som kjøper store partier, klikker du på Add (Legg til) i delen Tiered Pricing (Lagdelt prissetting), og gjør følgende:
        • Angi en mengde for Minimum Quantity (Minimumskvantitet), og angi deretter den rabatterte prisen du vil belaste kundene.
      • Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Avansert info/visning – Lar deg spesifisere produktets tilstand, legge til et produsentnavn og endre produktvisningen din.
      • Ved siden av Condition (Tilstand), velg hvilken tilstand produktet ditt er i for øyeblikket.
      • Hvis du vil legge til et produsentnavn for produktet ditt, klikk på Add (Legg til) ved siden av Manufacturer (Produsent) og gjør følgende:
        • Angi et produsentnavn, og klikk deretter på OK.
        • Hvis du vil oppgi et elementnummer for produsenten, angir du dette nummeret ved siden av Manufacturer's # (Produsentnr.).
      • Hvis du vil føre opp produktet ditt i Profilerte elementer-sidestolpen for nettbutikken din, velg Featured product (Profilert produkt) i Display (Visning)-delen.
      • Hvis du vil fjerne produktet ditt fra nettbutikken din, velger du Hide (Skjul) i Display (Visning)-delen.
      • Hvis du vil vise produktet i Google Product Search, går du til Display (Visning)-delen og velger Show in Google Product Search (Vis i Google Product Search). For mer informasjon, se
        .
      • Hvis du vil angi numre for strekkodeidentifikasjon for noen av varene du selger, angir du UPC-, ISBN- eller EAN-nummer i delen Identification numbers (Identifikasjonsnumre).
      • Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Frakt/beholdning – Lar deg spesifisere fraktpreferanser for produktet ditt, og konfigurere beholdningen.
      • Hvis du vil belaste kunder for fraktkostnadene når du sender varene til dem, velg Charge for shipping (Belast for frakt).
      • I delen Shipping Type (Frakttype) velger du om du vil sende produktet ditt via Package (Pakke) eller Freight (Frakt).
      • Angi Vekt, Lengde, Bredde og Høyde for produktet ditt.
      • Hvis du ikke vil pakke produktet ditt sammen med andre varer, velg Ships in separate box (Sendes i egen eske).
      • Hvis du sender medieelementer som CD-er, DVD-er og disketter, velg Can ship as media mail (Kan sende som mediepost).
      • Hvis du vil aktivere internasjonal frakt for produktet ditt, klikk på Enable international shipping (Aktiver internasjonal frakt). For mer informasjon, se
        .
      • Hvis du vil aktivere beholdningovervåking for produktet ditt, gå til delen Lagersporing, velg Ja og gjør deretter følgende:
        • For å la kunder bestille produktet ditt når det ikke er på lager, velg Allow backorder (Tillat restordre).
        • Ved siden av Qty. available (Tilgjengelig kvantitet) angir du beholdningen du har tilgjengelig av produktet.
        • Ved siden av Email if less than (Send e-post hvis mindre enn) angir du minimum beholdningsantall du vil ha før du mottar en e-post som varsler deg om at beholdningen er lav.
      • Hvis du vil legge til et lager produktene sendes fra, klikker du på Add (Legg til) ved siden av Warehouse (Lager). For mer informasjon, se
        .

Warehouse (Lager) vises bare hvis du velger Package (Pakke) som Shipping Type (Frakttype).

• Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Alternativer – Lar deg legge alternativer til produktet ditt. (Du kan for eksempel legge til forskjellige størrelsesalternativer.)
      • Hvis du vil legge til alternativer for produktet ditt, gjør én av følgende:
        • I Available Options (Tilgjengelige alternativer)-delen velger du et eksisterende alternativ fra rullegardinmenyen og klikker deretter på Add (Legg til).
        • Klikk på Add Option (Legg til alternativ).

Merk: For mer informasjon om produktalternativer og konfigurerbare produktalternativer, se

.

• Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Kategorier – Lar deg organisere produkter i nettbutikken.
      • Klikk på New Category (Ny kategori) for å legge til en ny kategori, eller velg eksisterende kategorier du vil tilordne produktet til. For mer informasjon, se
        .
      • Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Attributter – Lar deg legge beskrivende etiketter til produktene dine.
      • Hvis du vil legge attributter til produktene dine, klikk på Add (Legg til). For mer informasjon, se
        .
      • Hvis du er ferdig med å konfigurere produktet ditt, klikk på OK.
    • Relaterte elementer – Lar deg selge produktet ditt som et tillegg til andre produkter fra katalogen din.
    • Beste verdi – Lar deg tilby produktet ditt som en oppgradering av andre produkter fra katalogen din.
    • Søkeoptimalisering – Lar deg legge metadata til produktene dine for optimalisering av søkemotor.
  6. Klikk på OK.

Hvis du vil legge til eller oppdatere flere produkter samtidig, se

For mer informasjon om produkter, se

Gå tilbake til del én: Opprette nettbutikken din.
Fortsett til del tre: Konfigurere bestillingsbehandling.