Gjennomgang: Utforme nettbutikken din

Etter at du har opprettet Quick Shopping Cart®, kan du konfigurere flere aspekter av nettbutikken din. Disse områdene vises som knapper langs toppen av skjermen din, og disse markeres med hakemerker når hvert område er fullført.

Vi har opprettet tre gjennomganger for å vise deg hvordan du kan opprette nettbutikken din. Den første gjennomgangen viser deg hvordan du utformer nettbutikken din.

Tid for å fullføre: 1 time.

Kundenes førsteinntrykk skapes ofte av designet på nettbutikken. Hurtighandlevognen kan hjelpe deg med å gi et positivt inntrykk med en pent utformet nettbutikk. Selv om hurtighandlevognen tilbyr mange alternativer for å tilpasse nettstedets utseende, utgjør disse verktøyene grunnlaget for nettbutikken:

• Malen
  • Malbilder
  • Nettbutikkinformasjon
  • Kategori- og produktsidestiler

I denne gjennomgangen skal vi opprette en nettbutikk for en skjortebutikk. Vi vil ha noe fargerikt og iøynefallende for å tiltrekke kundens oppmerksomhet.

Endre butikkens mal

I hurtighandlevogn kan du enkelt endre malen når som helst. Nye maler lar deg eksperimentere med forskjellige kombinasjoner av design og farger, som kan endre nettbutikkens stil og image.

Slik endrer du malen

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil redigere.
  4. Klikk på Templates (Maler)-fanen.
  5. Valgfritt: Fra Forhåndsvisning-menyen velger du nettstedsbyggeren du vil forhåndsvise med den nye malen.
  6. Valgfritt: Fra Sorter-menyen velger du Dato for å vise nylig opprettede maler. Velg Navn for å vise malene i alfabetisk rekkefølge.
  7. Fra Template Gallery (Malgalleri)-fanen kan du holde musen over malen du vil bruke.
  8. Velg nettstedsbyggeren du vil benytte malen på, og klikk deretter på Apply (Bruk).
  9. For å komme i gang med butikken din går du til Min butikk-området, holder musepekeren over malen og klikker på Work on My Store (Arbeid med min butikk).

For å se de aktive malene dine, som ligger ute på Internett, gå til My Templates (Mine maler)-fanen.

Endre butikkens malbilder

Alle malene fra hurtighandlevognen inkluderer en rekke standardbilder, kjent som malbilder. Hvis disse bildene ikke stemmer overens med butikkens stil og image, kan du endre dem. I likhet med de andre mediebaserte alternativene, benytter malbildene dine mediegalleriet. For mer informasjon, se Bruke mediegalleriet.

Heller enn å bruke det standard malbildet av den dansende mannen, kan vi bruke vårt eget bilde av hengende t-skjorter.

miniatyrbilde

Slik endrer du malbilder

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil redigere.
  4. Fra Konfigurering-menyen i Design-delen velger du Malbilder.

For nettbutikken til t-skjorteselskapet vårt vil vi bytte ut den dansende mannen, som er bilde 2.

miniatyrbilde

5. Velg bildet du vil endre, og klikk på Endre bilde.
  6. For å laste opp et bilde går du til Legg til bilder-fanen og klikk på Bla gjennom. Finn og velg bildet, og klikk deretter på Last opp.

Merk: Hvis du allerede har lastet opp bildet du vil bruke, velg miniatyrbildet i galleriet.

7. Fra Mine bilder-fanen velger du bildet du vil legge til malen din.
  8. Klikk på OK.
  9. For å endre hvordan bildet vises går du til Select Format (Velg format)-listen og velger en av følgende:

Merk: Det tilgjengelige området vises under miniatyrbildet. Bruk denne informasjonen når du velger et formateringsalternativ:

• Original – Beholder bildets opprinnelige størrelse og formatering.
    • Tilpass – Tilpasser størrelsen på bildet slik at den blir tilsvarende eller mindre enn det originale bildets dimensjoner, samtidig som bildets størrelsesforhold beholdes.
    • Strekk – Tilpasser størrelsen på bildet til samme dimensjoner som det originale bildet, og overser størrelsesforholdet.
    • Flislegg bildet – Legger bildet vannrett og loddrett innenfor den tildelte plassen.
    • Flislegg vannrett – Legger én rad av bildet vannrett. Den loddrette justeringen avhenger av malen.
    • Flislegg loddrett – Legger én rad av bildet loddrett. Den vannrette justeringen avhenger av malen.
    • Skaler og beskjær – Bevarer størrelsesforholdet, samtidig som bildet skaleres større eller mindre, avhengig av den tilgjengelige plassen for bildet i malen. Når én dimensjon tilsvarer den tilgjengelige plassen og den andre dimensjonen enten tilsvarer eller overstiger den, blir bildet beskåret fra midten slik at det samsvarer med den tilgjengelige plassen.
  10. For å bruke det standard malbildet klikker du på Gå tilbake til original.
  11. Hvis du ikke vil bruke et bakgrunnsbilde, klikk på Slett bilde.
  12. Klikk på OK for å lagre endringene.

miniatyrbilde

I t-skjorteeksempelet vårt vil butikken vår nå ha et bilde av hengende t-skjorter istedenfor en mann som hører på musikk.
  13. Klikk på Forhåndsvis for å se hvordan nettstedet ditt vil se ut når det er lagt ut.

Merk: Eventuelle endringer du utfører, vises ikke på Internett før du publiserer nettbutikken. For mer informasjon, se

.

Konfigurere nettbutikkinformasjonen din

Når du har valgt en mal, må du oppgi informasjon om bedriften din til kundene. Informasjonen du oppgir, vises i nettbutikken din.

Slik konfigurerer du nettbutikkinformasjon

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil redigere.
  4. Fra Konfigurering-menyen går du til delen Forretningsinformasjon, klikker på Name, Logo, Contact info (Navn, logo, kontaktinformasjon).
  5. Fyll ut feltene med selskapets informasjon.

Her er informasjonen for t-skjorteselskapet vårt, for eksempel. Du skal fylle ut disse feltene med informasjonen til ditt eget selskap:

• Selskapsnavn – Mange skjorter!
  • Slagord – Vi selger mange skjorter!
  • Adresse – 123 Testgata, 2300 Oslo
  • Telefonnummer – 321 55 444
  • Alternativt telefonnummer – 321 77 666
  • E-postadresse – example@secureserver.net
  • År for opphavsrett – 2011
  • Favicon – Et favicon vises ved siden av nettstedets URL-adresse i en nettleser. Når besøkende lagrer et bokmerke for siden din, vises ikonet ved siden av koblingen.

miniatyrbilde

• Logo
    miniatyrbilde
  • Velkomstbilde
    miniatyrbilde
  • Fakturabilde 1 og 2

Fakturabildene vises på kundenes kvitteringer. Vi bruker logoen vår her, men du kan velge noe annet i din egen butikk.

Slik ser t-skjortenettbutikken ut etter at du har fylt ut denne informasjonen.
    miniatyrbilde

Velge kategori- og produktsidestiler

Siste trinn i den grunnleggende prosessen for å opprette nettbutikken din er å velge visningsstil for produktene og kategorisidene dine.

Kategorisidestil
Kategorisidestilen angir hvordan produktene og kategoriene vises på nettstedet ditt.

Produktsidestil
Produktsidestilen angir hvordan produktet vises når en kunde klikker på et produkt for å få mer informasjon.

Hvis du ikke har tid til å legge til bilder for alle produktene og kategoriene dine, kan du legge til et plassholderbilde som vil vises for alle produktene og kategoriene dine til du har tid til å legge til individuelle produktbilder. Du har tilgang til dem gjennom Konfigurering-menyen, under Design-alternativet, ved å klikke på Default Product Images (Standard produktbilder).

Slik velger du sidestiler

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Quick Shopping Cart.
  3. I Quick Shopping Cart-listen klikker du på Administrer ved siden av Quick Shopping Cart-kontoen du vil bruke.
  4. Fra Konfigurering-menyen i Design-delen velger du Category Page Styles (Kategorisidestiler) eller Product Page Styles (Produktsidestiler).
  5. I delen Select Category Page Style (Velg kategorisidestil) eller Select Product Page Style (Velg produktsidestil) velger du en oppsettsstil. Bruk enten sidemenyen eller den gule neste-pilen for å vise ytterligere oppsettsstiler.
  6. Klikk på OK.

Merk: For å forhåndsvise en spesifikk stil for produktsiden klikker du på miniatyrbildet for stilen. Den gjeldende oppsettsstilen vises i Aktuelt valg-menyen.

I t-skjorteeksempelet valgte vi kategorisidestilen "3 Column No Border" (Kolonne, ingen kant).

miniatyrbilde

Siden hver t-skjorte vil ha flere bestillingsalternativer, har vi valgt "Stil 2" som stil for produktsiden.
miniatyrbilde

Når som du har utformet nettbutikken din, trenger den produkter.

Fortsett til artikkel to: Konfigurering av produkter.