Hold nettstedet mitt rent

Det er viktig å være føre var og iverksette tiltak for å hjelpe til med å redusere risikoen for infeksjon. Selv om ingen kan love deg at risikoen vil bli null, er det mange ting du kan gjøre for å beskytte nettstedet ditt.

Brannmur for nettbaserte apper (WAF)

Det finnes et økende antall sårbarheter i programvare som utnyttes av angripere. Det kan være en stor utfordring for en nettstedseier å holde tritt med disse. Og her er det at Brannmur for nettbaserte apper (WAF) blir viktig. Den vil stoppe angrep allerede før de finner sted, og holde nettstedet ditt sikkert. Vær oppmerksom på at den bare vil beskytte nettstedet ditt etter at du har aktivert den. Hvis DNS-en din er hostet hos oss, vil vi ta oss av de nødvendige forandringene. Hvis ikke må du aktivere den ved å forandre DNS-innstillingene for nettstedet ditt.

Oppdater nettstedet ditt

Hvis du bruker WordPress, Joomla eller noen annen nettstedplattform, og ikke allerede bruker den stabile, oppdaterte versjonen, bør du ta deg noen minutter til å oppdatere nettstedet. Hvorfor? Fordi utdatert programvare er den ledende årsaken til infeksjoner. Dette inkluderer CMS-versjon, programtillegg, tema og alle andre typer tillegg.

Endre passordene dine

Velg et godt og kraftig passord. Et godt passord bygges opp rundt tre kjernekomponenter – at det er komplekst, langt nok og unikt. Det finnes flere tilgangspunkter til nettstedet ditt, som FTP, SFTP, SSH og cPanel. Angripere forstår dette og vil ofte utnytte flere inngangspunkter. Som et minimum må du derfor passe på å oppdatere passordet for alle administratorkontoer. Ofte oppretter brukere flere administratorkontoer enn nødvendig, og oppdaterer bare én av dem og glemmer resten. Det finnes ingen bedre tid for å rydde opp, enn etter et brudd.

Endre passord for databasen din

Hvis du bruker en CMS (WordPress, Joomla osv.), må du endre databasepassordet. Pass på at du oppdaterer konfigurasjonsfilen – Joomla: configuration.php og WordPress: wp-config.php. Dette er ikke en automatisert prosess, så du må vite hvordan man åpner disse filene og redigerer dem manuelt. Hvis du ikke er kjent med hvordan man håndterer endringer i database- og konfigurasjonsfilene, og nettstedet ditt er hostet hos GoDaddy, kontakt kundestøtte.

*Hvis du ikke vet hvordan du forandrer passord (angitt ovenfor), og nettstedet ditt ikke er hostet med GoDaddy, kontakt verten din for å oppdatere passordene.

Kjør en virusskanning på den personlige datamaskinen din

I mange tilfeller ser vi at nettsteder kompromitteres via lokale miljøer (bærbare enheter, skrivebordsmaskiner osv.). Dette er grunnen til at vi alltid ber deg om å ta deg tid til å kjøre et antivirusprodukt. Til syvende og sist har det ingen betydning hvor mange ganger nettstedet ditt klareres – hvis datamaskinen din ikke er ren, kan nettstedet ditt lett bli infisert.

Begynn å ta sikkerhetskopier av nettstedet ditt

Når nettstedet er rent og sikkert, er det anbefalt praksis å ta regelmessige sikkerhetskopier. Det finnes en rekke sikkerhetskopiløsninger tilgjengelig i handelen, som du kan bruke. Hvis du hoster nettstedet ditt hos GoDaddy, kan du registrere deg for Sikkerhetskopiering av nettsted. Sikkerhetskopiering av nettsted har automatisk integrering med hostingkontoen din, og er svært enkelt å konfigurere.

Gjør storrengjøring

Vi ser ofte at kunder har mye gammelt rot på servere – de kan være fulle av gamle installasjoner av systemer for innholdsbehandling, tema eller programtillegg. Etter hvert som tiden går, glemmes disse gamle installasjonene, men de vokser seg fulle med skadelig programvare som er klar til å infisere hele serveren etter hver opprensking. Ta et øyeblikk for å skille ut de tingene som hører til på en server for tester, lansering og produksjon.