Hva betyr det å bli hacket?

"Hacket" er et uttrykk som du hører ofte – og spesielt angående nettsteder – men er sjeldent definert.

Hvis nettstedet ditt er hacket, betyr dette et par ting:

• Noen har fått tilgang til kontoen din (vanligvis via File Transfer Protocol, også kalt FTP). Ved å få FTP-tilgang, kan hackere sette inn sin egen kode på nettstedet ditt.
  • Etter å fått tilgang til stedet, kan de plassere en ondsinnet kode på dette. Hva koden gjør, avhenger av hackernes mål.

Fordi hacking kan være ekstra utspekulert, kan nettstedet ditt bli hacket uten du merker det. Andre ganger, kan hackere være ekstra utspekulerte og enten ta ned nettstedet ditt eller erstatte den med en uanstendig melding.

Dette er også andre ubehagelig ting hackere kan gjøre på nettsteder:

• Installerer virus på PC-ene til besøkende
  • Omdirigerer besøkende til andre nettsteder
  • Bruker nettstedet ditt til å angripe andre nettsted, for å stenge disse

Det finnes dessverre ingen LoJack® for et kapret nettsted, men det finnes noen få ting du kan gjøre for å sørge for at du ikke blir offer for hackere:

• Bruk et sikkert passord. Dette betyr at du må velge et passord som er vanskeligere enn å legge til tallet 1 på slutten av navnet til den første hunden din. Vi har informasjon i
    .
  • Skann nettstedet ditt regelmessig. Mange selskaper tilbyr verktøy som vil gå gjennom nettstedet ditt for å se etter skadelige/mistenkelige koder eller aktiviteter.
  • Oppdater programvaren til nettstedet ditt. Hvis du for eksempel bruker WordPress®, vil det å holde programvaren din oppdatert være forskjellen mellom at nettstedet kjører uavbrutt og jevnt og at du har et nettsted infisert med skadelig programvare

Ved å være oppmerksom på trusselen fra hackere og ta noen forholdsregler, kan du stoppe nettstedet ditt fra å utføre skade mot besøkende og andre nettsteder på Internett.