Hva er aliaser, videresending og distribusjonslister?

Aliaser, videresending og distribusjonsgrupper utfører liknende funksjoner, men har viktige forskjeller.

Alias

En alias-e-postadresse er bare en annen Office 365-e-postkonto i forkledning. All e-posten som sendes til en alias-e-postadresse mottas i innboksen til den opprinnelige Office 365-e-postadressen. Aliaser er nyttige for folk som har et nettsted og som ønsker å ha en e-postadresse hvor folk kan kontakte dem (f.eks. sales@coolexample.com), men som fremdeles ønsker at e-posten skal gå til innboksen deres.

For eksempel hvis du har en e-postadresse konfigurert som holly@coolexample.com, og så oppretter du aliaset sales@coolexample.com, vil all e-post fra sales@coolexample.com gå til innboksen din på holly@coolexample.com.

For mer informasjon om aliaser, se Legg til et e-postalias.

Videresending

Videresending refererer til videresending av e-post send til en adresse til en annen adresse, på samme måten som du kanskje videresender vanlig post når du flytter. I Office 365 kan du dele e-post fra en annen e-postkonto med Office 365-innboksen din ved å konfigurere en tilkoblet konto. For mer informasjon, se Microsofts dokumentasjon om tilkoblede kontoer.

Hvis du ønsker å automatisk videresende din Office 365-e-post til en annen konto, trenger du administratorrettigheter på kontoen din. Følg de oppgitte instruksjonene for å opprette en tilkoblet konto, og velg Videresending.

Distribusjonsgruppe

Hvis en kunde stadig sender ut e-post fra sin Office 365-konto til den samme gruppen mennesker, bør de kanskje opprette en distribusjonsgruppe. Når de oppretter distribusjonslisten sin, dukker den opp i adresseboken deres, akkurat som en annen persons e-postadresse ville ha gjort.

På den måten, når de ønsker å sende ut en e-post til den gruppen, kan de bare velge navnet på distribusjonsgruppen istedet for hver e-postadresse.

For informasjon om ulike e-postkontoer i Office 365, se