Hvilken SSL trenger jeg?

Enkelte nettsteder eller serverkonfigurasjoner krever en bestemt type SSL. Bruk disse spørsmålene som retningslinjer for å avgjøre hvilken SSL du bør bruke.

Hvor befinner du deg?

Våre SSL-sertifikater blir utstedt til enkeltpersoner og virksomheter over hele verden, men det er noen få restriksjoner. For mer informasjon, se under Hvilke land støttes for øyeblikket når det gjelder sertifikatutstedelse?

Er dette for en virksomhet eller et personlig nettsted?

Hvordan vil du vise de besøkende at nettstedet ditt er sikkert? Vil du at de besøkende skal se at SSL-en tilhører en verifisert organisasjon, eller er det nok med HTTPS i adressen?

Alle SSL-sikrede nettsteder viser HTTPS i adressen. SSL-sertifikater av typen Premium Extended Validation (EV) viser også en synlig indikator, som vanligvis er et grønt adressefelt, for å forsikre de besøkende på en rask måte at organisasjonens juridiske og fysiske eksistens er verifisert i henhold til strenge bransjestandarder. For mer informasjon, se under

Hvilken type server eller netthosting bruker du?

Våre SSL-sertifikater fungerer på alle typer hosting- og serverkonfigurasjoner, men følgende spesifikke servere må bruke det oppførte sertifikatet:

• Butikker av typen Quick Shopping Cart® må bruke et SSL-sertifikat av typen Standard eller Premium.
  • Intel vPro-servere må bruke et SSL-sertifikat av typen Deluxe High Assurance.
  • Exchange Server 2007 og 2010 må bruke et Multiple Domain (UCC) SSL-sertifikat for å sikre flere tjenester (domener).

Alle domener er oppført i en UCC. Hvis du vil sikre både fullt kvalifiserte (f.eks. www.coolexample.com) og delvis kvalifiserte (f.eks. coolexample.com) domener med et UCC-sertifikat, må du passe på å velge et domene for hvert av dem. Sett deg inn i hvilke domener du trenger å dekke når du kjøper ett, fordi du kan ikke oppgradere.

Hvor mange unike domener vil du sikre med HTTPS?

Har alle nettstedene fullt kvalifiserte domenenavn, eller trenger du å legge til noen underdomener (se under Hva er et underdomene?) på direkten?

• Joker-SSL-er dekker flere underdomener. Du kan for eksempel sikre *.coolexample.com, som ville dekke shop.coolexample.com, www.coolexample.com, og hvilke som helst andre underdomener.
  • UCC SSL-er kan dekke flere underdomener, unike domenenavn og nettsteder. Du kan for eksempel sikre www.coolexample.com, mail.coolexample.com, og www.awesomeexample.com.

UCC SSL-er representerer alle sekundære domener med det primære navnet på virksomheten, slik at alle nettsteder bør være forbundet med hverandre. Et UCC-nettstedsegl viser bare det primære domenenavnet som "Utstedt til", og alle sekundære nettsteder er oppført i sertifikatdetaljene.

Se følgende artikler hvis du vil vite mer om de enkelte SSL-valgene:
Hva er et SSL-sertifikat for flere domener (UCC)?