Hvordan administrere koblinger og ankere

Med Website Builder kan du sette inn hyperkoblinger og legge til ankere til nettsidene dine. Du kan legge til hyperkoblinger til tekst og bilder.

Hvordan sette inn en hyperkobling

Med Website Builder kan du sette inn hyperkoblinger i de nåværende blokkene dine.

Slik setter du inn en hyperkobling

1. Logg på Website Builder-kontoen din.
  2. Fra Design -menyen klikker du på Start Page Designer.
  3. Hvis nødvendig, velger du siden du ønsker å redigere fra Side -listen.
  4. Klikk på blokken du vil redigere. Blokkene er omrisset av blått.
  5. Plasser markøren din hvor du vil legge til hyperkoblingen og uthev teksten eller bildet du ønsker å gjøre til en hyperkobling.
  6. Klikk på Opprett kobling -ikonet. (Kjedeledd-ikonet.)
  7. Fra Koble til -område, velger du ett av følgende:
    • E-post – Koble til en e-postadresse.
    • URL-adresse – Koble til et nettsted.

Du kan også legge til annen informasjon ved å slette teksten i URL-adressen og e-postfeltene og legge til din egen informasjon.

• Side – Opprett en hyperkobling til en annen side på nettstedet ditt.
    • Last opp – Oppretter en hyperkobling til en fil.

Hvis du ikke har lastet opp filen du ønsker å opprette en hyperkobling til, bør du laste opp filen først. For mer informasjon, se

.

• Anker – Opprett en hyperkobling til et anker på nettstedet ditt.
    • Åpne i nytt vindu – Konfigurerer elementet slik at det automatisk åpner i et nytt vindu.
  8. Valgfritt: For å hindre at søkemotorer tar hyperkoblingene med i rangeringene sine, velger du Ikke følg oss.
  9. Klikk på OK.

For å fjerne en hyperkobling, må du slette teksten eller bildet som inneholder hyperkoblingen.

Hvordan legge til et anker

Med Website Builder kan du legge til ankere til nettsidene dine.

Du kan bruke et anker for å koble til et spesifikt område på en side. Du setter ankeret inn på det området du ønsker å koble til, og deretter kan du legge til en hyperkobling til det ankeret. Når besøkende klikker på hyperkoblingen, blir de tatt til området på siden hvor du satte inn ankeret.

Slik legger du til et anker

1. Logg på Website Builder-kontoen din.
  2. Fra Design -menyen klikker du på Page Designer.
  3. Hvis nødvendig velger du siden du ønsker å redigere fra Side -listen.
  4. Klikk på blokken du vil redigere. Blokkene er omrisset av blått.
  5. Plasser markøren der hvor du ønsker å legge til ankeret.
  6. Klikk på Opprett anker -ikonet.
  7. I Ankernavn -feltet angir du navnet du ønsker å gi ankeret.
  8. Klikk på OK.

Hvordan koble til et anker

Med Website Builder kan du koble ankerne på nettsidene dine.

Slik kobler du til et anker

1. Logg på Website Builder-kontoen din.
  2. Fra Design -menyen klikker du på Page Designer.
  3. Hvis nødvendig, velger du siden du ønsker å redigere fra Side -listen.
  4. Klikk på blokken du vil redigere. Blokkene er omrisset av blått.
  5. Plasser markøren din hvor du vil legge til hyperkoblingen og uthev teksten eller bildet du ønsker å gjøre til en hyperkobling.
  6. Fra formatering-verktøylinjen, over overskriften, klikker du på Opprett kobling -ikonet. (Ikonet med globusen)
  7. Velg Anker.
  8. Velg navnet på ankeret du ønsker å koble til.
  9. Klikk på OK.

Du kan ikke koble ankeret til i samme blokken som hyperkoblingen.