Hvordan endre WordPress-domenenavnet mens du flytter nettstedet ditt til et nytt sted

Det finnes ulike måter du kan flytte WordPress®-bloggen mellom servere på. Du bør kun bruke denne metoden hvis du ønsker å endre domenenavnet WordPress-bloggen din blir hostet på, mens du flytter nettstedet ditt til en ny server eller host.

Hvis du flytter nettstedet ditt, men bruker samme domeneanvn, se Flytte din WordPress-side til oss fra en annen host.

Hvis du bare ønsker å endre WordPress-domenenavn, se Endre ditt WordPress-domenenavn.

Hvis du installerte WordPress i feil katalog på serveren din, se

.

Du må konfigurere WordPress på hosting-kontoen din for å komme i gang. Når WordPress er konfigurert, må du eksportere din eksisterende blogg og database, og deretter importere den sammen med databasen på den nye serveren. For å fullføre prosessen må du til slutt oppdatere wp-config.php-filen og reparere eventuelle brutte koblinger på nettstedet ditt.

1. Hvordan eksportere og laste ned en blogg bort fra en server

For å eksportere og laste ned WordPress-blogger fra gjeldende host, må du ta en sikkerhetskopi av din eksisterende database og ha tilgang til WordPress-filer på din eksisterende server.

Slik eksporterer og laster du ned en blogg bort fra en server

1. Identifiser databasen WordPress-bloggen din bruker. Deretter oppretter du en sikkerhetskopiering av databasen din som en SQL-fil. For mer informasjon, se WordPress-kodeks.
  2. Koble til din eksisterende hostingkonto ved hjelp av FTP (File Transfer Protocol). For mer informasjon, se
  3. Last ned hele innholdet i wordpress-mappen til datamaskinen din.

2. Hvordan importere og laste opp et WordPress-nettsted til en ny server

For å importere og laste opp din WordPress-blogg til våre servere, må du få tilgang til den nye hostingserveren og databasen.

Slik importerer og laster du opp en WordPress-blogg til en ny plassering

1. Koble til den nye hostingkontoen med FTP.
  2. Last opp og erstatt innholdet i wordpress-mappen du lagret.
  3. Opprett en ny MySQL-database. For mer informasjon, se Opprette MySQL- eller SQL-serverdatabaser for hostingkontoen din.
  4. Noter databasens databasenavn, hostnavn og passordet du brukte.
  5. Gjenopprett SQL-filen du lagret i den nye databasen din. For mer informasjon, se Gjenopprette MySQL-database fra en annen host.

3. Hvordan oppdatere wp-config.php-filen

For å få nettstedet ditt til å fungere igjen, må du oppdatere wp-config.php-filen med det nye domenenavnet ditt.

Slik oppdaterer du wp-config.php-filen

1. Med redigeringsprogrammet til hostingkontoen din åpner du wp-config.php-filen.
  2. Legg til de følgende to linjene til filen, der example.com er den riktige plasseringen til nettstedet ditt. For mer informasjon, se WordPress-kodeks.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');
  3. Finn delen som ser ut som dette eksempelet:
    /** Navnet på databasen for WordPress */
    define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere');
    /** MySQL-database-brukernavn */
    define('DB_USER', 'usernamehere');
    /** MySQL-database-passord */
    define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere');
    /** MySQL-hostnavn */
    define('DB_HOST', 'localhost');
  4. Angi databaseinformasjonen fra databasen din på følgende måte:
    • putyourdbnamehere er ditt MySQL-databasenavn
    • usernamehere er ditt MySQL-databasenavn
    • yourpasswordhere er ditt MySQL-passord
    • localhost er ditt MySQL-hostnavn
  5. Lagre endringene.

4. Hvordan fikse ødelagte koblinger etter at du har flyttet WordPress-nettstedet

Til slutt må du renske nettstedet ditt for utdaterte koblingsbaner.

Slik fikser du brutte koblinger etter at du har flyttet WordPress-nettstedet

1. Logg på ditt WordPress-administrasjonspanel.
  2. Fra menyen Plugin-moduler klikker du på Legg til ny.
  3. Skriv inn Søk og erstatt. Deretter klikker du på Søk plugin-moduler.
  4. Finn Søk- og erstatt plugin-modulen og klikk deretter på Installer nå.
  5. Klikk på OK.
  6. Klikk på Aktiver plugin-modul.
  7. Fra Verktøy-menyen klikker du på Søk og erstatt.
  8. Angi din gamle nettsteds-URL i Søk etter-feltet. For eksempel http://olddomainexample.com (ingen etterfølgende skråstreker).
  9. Angi din nye nettsteds-URL i Erstattet med-feltet. For eksempel, http://newdomainexample.com (ingen etterfølgende skråstreker).
  10. Velg Alle. Deretter klikker du på .
  11. Med redigeringsprogrammet til hostingkontoen din åpner du wp-config.php-filen og fjerner de følgende to linjene:
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');

Merk: For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.