Hvordan installere et SSL-sertifikat i Apache (CentOS)

Etter at sertifikatforespørselen din er godkjent, kan du laste ned dine SSL- og mellomliggende sertifikater fra SSL-applikasjonen. For mer informasjon, se Laste ned SSL-sertifikatet ditt. Begge disse filene må installeres på den nye nettserveren din.

Disse instruksjonene gjelder ikke for Ubuntu delt hosting-kontoer.

Du kan også laste ned det mellomliggende sertifikatpakken fra oppbevaringsstedet.

Installere SSL og tilhørende sertifikater

1. Kopier SSL-sertifikatfilen og sertifikatpakken til Apache-serveren. Du skal allerede ha en nøkkelfil på serveren fra da du opprettet sertifikatforespørselen.
  2. Finn de følgende direktivene i enten din httpd.conf -eller din ssl.conf -fil (hvilke filer du bruker er avhengig av hvordan du konfigurerte Apache). Hvis ett eller flere av dem for øyeblikket er kommentert ut, kan du fjerne kommentartegnene ved å fjerne # -tegnet fra begynnelsen på linjen. Angi verdiene av disse direktivene til den absolutte banen og filnavnet av den riktige filen, basert på din versjon av Apache:
    Apache-versjon < 2.4.8
    Direktiv Bane du skal angi ...
    SSLCertificateFile Sertifikatets filbane
    SSLCertificateKeyFile Filens nøkkelbane
    SSLCertificateChainFile Bane for mellomliggende pakke
    Apache-versjon 2.4.8+
    Direktiv Bane du skal angi ...
    SSLCertificateFile Sertifikatets filbane
    SSLCertificateKeyFile Filens nøkkelbane
    SSLCACertificatePath Bane for mellomliggende pakke
  3. Lagre konfigurasjonsfilen og start Apache på nytt.

Omstarte din Web-server

Prosedyren for omstart av Apache er veldig avhengig av din OS-plattform. På Unix-liknende plattformer (Linux, Solaris, HP-UX osv.) kjører du vanligvis et skript for å stoppe og starte http demon. På Windows vil du vanligvis stoppe og starte Apache-tjenesten under Tjenester i administratorkonsollet. Se dokumentasjonen til din OS-leverandør eller Apache-dokumentasjonen.

SSL-sertifikatet er installert. Hvis du har problemer, kan du se

for hjelp med feilsøking.