Importer MySQL -database med SSH

En Secure Shell (SSH) -tilkobling kan brukes i stedet for phpMyAdmin for å importere en SQL -sikkerhetskopifil til databasen din. Det er en avansert metode som kan hjelpe når du importerer store SQL-filer, og kan være nødvendig når du bruker selvadministrerte VPS eller dedikerte servere, siden de ikke har phpMyAdmin installert.

Påkrevd: Du trenger følgende for å fullføre disse trinnene:
Merk: Hvis du bruker WordPress, kan du finne databasedetaljene i wp-config.php-filen.
  1. Last opp SQL -sikkerhetskopifilen til serveren ved hjelp av FTP eller Filbehandling .
  2. Koble til serveren eller delt hostingkonto med SSH .
  3. Bruk kommandoen ls til å liste opp filer og mapper, og cd og ../ for å flytte gjennom kataloger til du er i katalogen som du lastet opp sikkerhetskopifilen.
  4. Koble til MySQL med følgende kommando:
    mysql -h hostname -P port -u username -p database < backup.sql
    Merk: Hvis du bruker localhost for verten din, bør du la være–h hostname og hvis du har en standard port (3306) kan du la være–P port del av kommandoen.
    • I kommandoen ovenfor bør du erstatte:
      • vertsnavn med vertsnavnet ditt.
      • port med MySQL -portnummeret. Med mindre det er spesifisert annerledes i hostingkontoen din, er porten din 3306.
      • brukernavnet med brukernavnet ditt for denne databasen.
      • database med navnet på databasen du vil eksportere.
      • backup.sql med navnet på sikkerhetskopifilen.
  5. Velg Enter på tastaturet.
  6. Når meldingen Angi passord: vises, angir du passordet for den databasebrukeren.
    Merk: Passordet vil ikke være synlig av sikkerhetsmessige årsaker. Du ser ikke noe når du skriver eller limer inn.
  7. Velg Enter på tastaturet.

SQL -sikkerhetskopifilen er nå importert til databasen din.