Konfigurere navneserver-DNS ved hjelp av cPanel/WebHost Manager

Med Cpanels WebHost Manager® (WHM) kan du bruke ditt eget domenenavn som en navneserver for nettsteder som serveren din er vert for. For å bruke domenenavnet ditt, må du konfigurere en WHM-konto først. For mer informasjon, se Hvordan opprette kontoer i cPanel/WebHost Manager.

Slik konfigurerer du navneserver-DNS ved hjelp av cPanel/WHM.

1. Logg deg på WebHost Manager ved å bruke roten for brukernavnet ditt og serverens passord på https://yourserverip:2087, hvor yourserverip er IP-adressen til serveren din.
  2. Klikk på DNS-funksjoner.
  3. Klikk på Rediger DNS-sone.
  4. Velg domenenavnet du vil bruke og klikk på Rediger.
  5. For de to radene med menyen som viser NS, redigerer du kolonnene lengst til høyre til ns1.domenenavnet ditt. og ns2. domenenavnet ditt..

You have to enter a "." after your nameserver in this section for the DNS to work properly.

6. I dialogboksen Legg til nye oppføringer under denne linjen, gjør du følgende på den første raden:
    • First field: Type ns1
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400.
    • Det tredje feltet: Velg A.
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen for serveren din.
    Deretter, i andre rad, gjør du følgende:
    • First field: Type ns2
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400.
    • Det tredje feltet: Velg A.
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen for serveren din.

Do not enter a "." after your ns1 and ns2 entries in this section.

7. Klikk Lagre.

Det kan ta mellom 24-48 timer før eventuelle endringer i DNS trer i kraft.

Du må fullføre følgende trinn for å bruke domenenavnet ditt som en navneserver:

1. gjør at du kan bruke domenenavnet ditt som en navneserver.
  2. Angi tilpassede navneservere for et domenenavn registrert hos GoDaddy innstiller domenenavenet ditt til den nye tilpassede navneserveren.