Konfigurere navneserver-DNS ved hjelp av cPanel/WebHost Manager

Med Cpanels WebHost Manager® (WHM) kan du bruke ditt eget domenenavn som en navneserver for nettsteder som serveren din er vert for. For å bruke domenenavnet ditt, må du konfigurere en WHM-konto først. For mer informasjon, se Hvordan opprette kontoer i cPanel/WebHost Manager.

Slik konfigurerer du navneserver-DNS ved hjelp av cPanel/WHM.

1. Logg deg på WebHost Manager ved å bruke roten for brukernavnet ditt og serverens passord på https://yourserverip:2087, hvor yourserverip er IP-adressen til serveren din.
  2. Klikk på DNS-funksjoner.
  3. Klikk på Rediger DNS-sone.
  4. Velg domenenavnet du vil bruke og klikk på Rediger.
  5. For de to radene med menyen som viser NS, redigerer du kolonnene lengst til høyre til ns1.domenenavnet ditt. og ns2. domenenavnet ditt..

MERK: Du må skrive inn et " ." etter navneserveren din for at DNS skal fungere skikkelig.

6. I dialogboksen Legg til nye oppføringer under denne linjen, gjør du følgende på den første raden:
    • Det første feltet: Skriv inn ns1.
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400.
    • Det tredje feltet: Velg A.
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen for serveren din.
    Deretter, i andre rad, gjør du følgende:
    • Det første feltet: Skriv inn ns2.
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400.
    • Det tredje feltet: Velg A.
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen for serveren din.
  7. Klikk Lagre.

MERK:Det kan ta mellom 24-48 timer før endringer i DNS trer i kraft.

Du må fullføre følgende trinn for å bruke domenenavnet ditt som en navneserver:

• Du kan bruke domenenavnet ditt som en navneserver.
  • Endre navneserver for domenene mine bruker domenenavnet ditt som en navneserver for et domene med hosting på serveren din.