Nettstedbygger Hjelp

Legg til eller erstatt bilde

Gode bilder på nettstedet fanger de besøkendes oppmerksomhet og oppmuntrer dem til å utforske innholdet. Som forklart nedenfor, kan du legge til bilder i overskriftsdelen – og i alle andre deler på siden. Bildets filstørrelse er ubegrenset, men det må være formatert som en .png eller .jpeg/.jpg-fil for å kunne lastes opp.

Merk: Disse trinnene kan brukes til å legge til et bilde eller erstatte et som allerede finnes. Hvis du heller ønsker å ha den første delen ensfarget, kan du se Erstatt forsidebilde med en farge.

1. Klikk på Rediger / Rediger nettsted.
  2. Klikk i en seksjon, bortsett fra Kontakt oss eller i bunntekstseksjoner.
  3. Hvis du klikker i den første delen (overskriften), klikker du på Forsidebilde i Overskrift-panelet.
    klikk på knappen forsidebilde
  4. For andre deler som inneholder bilder, klikker du på bildet du ønsker å erstatte.
    klikk på bilde i delen
  5. Bruk -panelet til høyre til å:
    • Legge til et nytt bilde ved å klikke på panelet Mine bilder, så knappen Legg til og navigere til bildet du ønsker å bruke. (For å legge til flere bilder på én gang bare trykker du på hvert bilde (mobiltelefon/nettbrett) eller klikker på hvert bilde mens du holder inne Ctrl/Kommando (datamaskin)).
    • Erstatt bildet med et du allerede har lastet opp, ved å klikke på bildet i Mine bilder-bilderutenettet.
      klikk på det nye bildet

Merk: Du kan også klikke på Arkivbilder under Mine bilder-knappen for å bruke et bilde uten opphavsrettigheter. Se Velg arkivbilder.

6. Klikk på pilen som peker til venstre, for å gå tilbake til panelet for bilderedigering. Der kan du beskjære eller rotere bildet. Se Rediger bilde.
  7. Endringene lagres automatisk. Du kan derfor klikke på Forhåndsvis for å se resultatene når du er ferdig, og hvis du ønsker det, bruke et annet av domenene dine eller kjøpe et nytt.
  8. Når du er klar til å offentliggjøre endringene, klikker du på Publiser nettsted (mobiltelefon) eller Publiser (datamaskin/nettbrett).