Legg til et underdomene som viser til et servernavn

Nå som du forstår hva et underdomene er, kan du legge til ikke-videresendte domener som peker til servernavn. Hvis du vil videresende et underdomene, se

.

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Administrer ved siden av Domener.
  3. Hvordan du nå legger til underdomener, vil være avhengig av hvordan kontoen din vises.

Kortvisning

I Kortvisning vil kontoen din se omtrent slik ut:

1. Velg domenenavnet du ønsker å bruke, klikk på Tekstikon (Innstillinger) og velg Administrer DNS.
  2. Nederst i Oppførings-seksjonen velger du CNAME (Alias) fra den første menyen.
  3. Fyll ut disse feltene:
    • Navn – Angi underdomenenavnet for aliastilordningen. Tast for eksempel inn www.
    • Verdi – Angi vertsnavnet du ønsker at aliaset skal peke til. Tast for eksempel inn @ for å tilordne aliaset direkte til domenenavnet ditt.
  4. Velg hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen fra den andre menyen. Dette kalles TTL (Time to Live).
  5. Klikk Legg til oppføring.
  6. Det nye underdomenet vises i CNAVN (Alias)-delen.

Det kan ta opptil 48 timer før DNS er overført.

Listevisning

I Listevisning vil kontoen din se omtrent slik ut:

1. Klikk på domenenavnet du vil bruke.
  2. Velg fanen DNS-sonefil og klikk på Rediger.
  3. Nederst i Oppførings-seksjonen velger du CNAME (Alias) fra den første menyen.
  4. Fyll ut disse feltene:
    • Navn – Angi underdomenenavnet for aliastilordningen. Tast for eksempel inn www.
    • Verdi – Angi vertsnavnet du ønsker at aliaset skal peke til. Tast for eksempel inn @ for å tilordne aliaset direkte til domenenavnet ditt.
  5. Velg hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen fra den andre menyen. Dette kalles TTL (Time to Live).
  6. Klikk Legg til oppføring.
  7. Det nye underdomenet vises i CNAVN (Alias)-delen.

Det kan ta opptil 48 timer før DNS er overført.

Neste trinn

• For å redigere et underdomene, se
  • For å slette et underdomene, se