Legge til og redigere bilder

Når du velger et team for nettstedet ditt, kommer det allerede med bilder. Men vi forstår at du kan ha egne bilder og at du ønsker å vise dem på nettstedet ditt. Det er derfor Website Builder v7 lar deg legge til og redigere egne bilder. For å legge til egne bilder, se: Hvordan koble til tekst eller bilder

Bilder må være formatert som .jpg,- .jpeg,- .gif- eller .png-filer. Bildeopplastinger er begrenset til 30 MB per fil. Selv om det kan lastes opp bilder så store som 5000 x 5000 piksler, vil bilder med mer enn 1920 x 1080 piksler ikke vises .

Slik tilføyes bilder

1. Logg på Website Builder- kontoen din.
  2. Klikk på Rediger nettsted.
  3. Fra verktøylinjen til venstre, klikker og drar du Bilde -verktøyet dit du vil at bildet skal vises på siden.
    Klikk og dra bildeverktøy på siden
  4. Fra Velg bilder -vinduet, velger du ett av de følgende alternativene:
    Velg en bildekilde
    • Mine bilder — Klikk på ett av bildene i rutenettet eller klikk på Bla gjennom for å velge et bilde du vil laste opp fra din egen datamaskin, og deretter klikker du på Åpne.
    • Temabilder — Klikk for å velge ett av bildene som er inkludert i Nettstedbygger v7-temaet allerede installert på nettstedet ditt.
    • Gratis bilder — For å velge et bilde fra vårt bibliotek av gratis bilder, angir du et søkeord for å finne spesifikke bilder i biblioteket, eller velg en kategori fra Alle kategorier -menyen.
    • Facebook — For å importere bilder direkte fra Facebook®-kontoen din, klikker du på Koble til Facebook, logg på Facebook-kontoen og klikk deretter på Logg på med Facebook.

For å koble fra Facebook etterpå, går du til kontoinnstillinger i Facebook, klikk på Apper og klikk så på X ved siden av Website Builder.

• Instagram — For å importere bilder direkte fra Instagram®-kontoen din, klikker du på Koble til Instagram, logg på Instagram-kontoen din, og klikk deretter på Logg på med Instagram.
  5. Etter at du har valgt bildet du ønsker å bruke, klikker du på Sett inn.
  6. Hvis du må flytte bildet, klikker du og drar det på siden.
  7. Hvis du må endre størrelse på bilde, klikker du og drar en hvilken som helst av de blå firkantene langs kanten på bildet. Bildet vil beholde proporsjonene.
    Klikk og dra en blå firkant for å endre størrelse på bildet
  8. Hvis du ønsker å justere bildet på andre måter, se Å redigere bilder med Nettstedbygger v7 under. Ellers klikker du på OK.
  9. Når du er ferdig med å gjøre endringer, klikker du på Publiser for å oppdatere nettstedet ditt på nettet.

MERK: Du kan bruke tekstbokser til å merke bilder. Dra og slipp en tekstblokk til ved siden av (eller til og med oppå) et bilde (mer informasjon). Du kan deretter redigere eller flytte teksten når som helst. (Business- og Business Plus-Nettstedbygger-planer lar deg også plassere tekst i et bilde ved hjelp av Avansert redigering, men teksten kan ikke endres eller fjernes når den er lagret.)

Slik redigeres bilder

1. Logg på Website Builder-kontoen din.
  2. Klikk på Rediger nettsted.
  3. Dobbeltklikk på bildet for å vise verktøyene zoom og beskjær.
  4. Dra Zoom -glidebryteren for å vise bare deler av bildet, samtidig som bildets samlede proporsjoner beholdes.
    Dra Zoom-glidebryteren

For å ta bildet tilbake til "uzoomet" størrelse, drar du glidebryteren helt til venstre. Å klikke på knappen ved siden av det tilbakestiller bildet til filens originale dimensjoner, som ofte er større enn bildet du skapte med Bilde-verktøyet.
    For å zoome bildet ut, bruker du Zoom-glidebryteren i stedet for Tilbakestill-knappen ved siden av det.

5. For å beskjære bildet — uavhengig av bildets opprinnelige proporsjoner — klikker du på et hvilket som helst hjørne og drar det. (Hvis du ønsker å beholde de originale proporsjonene, trykker du på Shift mens du drar et hjørne.)
    For å beskjære bildet, klikker og drar du hjørnene til rammen.
  6. For å flytte bildet innenfor beskjær- eller zoom-rammen, klikker du og drar bildet.

Du kan ikke rotere et bilde i Nettstedbygger. Gjør dette før du laster opp bildet med ditt standard bilderedigeringsprogram.

7. Klikk på OK når du er ferdig med å zoome eller beskjære.
  8. For å gjøre andre endringer til bildet, klikker du på bildet og klikker på en knapp i verktøylinjen:
    Klikk på et bilde for å vise bilde-verktøylinjen.
    Redigeringsprogram for bilde-verktøylinje
    Knapp Navn Handling
    Erstatt bilde-knapp Erstatt bilde Åpner Velg bilder-vinduet, forklart ovenfor i Slik legger du til bilder med Website Builder v7).
    Beskjær bilde-knapp Beskjær bilde Beskjærer bilde, forklart i trinn 5 ovenfor.
    Redigeringsprogram for bilde-knapp Bilderedigeringsprogram Åpner det avanserte bilderedigeringsprogrammet, som kun er tilgjengelig med Business og Business Plus Nettstedbygger-planene. Det gjør det mulig å tilføye effekter, slik som bakgrunnsfarge, en kantlinje, avrundede hjørne, gjennomsiktighet og en marg.
    Dupliser bilde-knapp Lag en kopi Dupliserer bildet og plasserer det på siden slik at det overlapper originalen.
    Innstillinger-knapp Innstillinger Åpner Innstillinger -vinduet, hvor du kan bruke Bildeinnstillinger -fanen for å koble bilder til sider eller bruke ulike kantstiler. Eller bruk vinduets Avansert -fane for å åpne det avanserte bilderedigeringsprogrammet forklart ovenfor.
    Slett bilde-knapp Slett Fjerner bildet
    Flere valg-knapp Mer Viser en meny som kan brukes til å kontrollere bildets lag, låse bildets posisjon, vise det på alle sider, skjule det på mobilnettstedet sitt, eller åpne Innstillinger -vinduets Avansert -fane.
  9. Klikk på Publiser for å oppdatere nettstedet ditt på nett.