Maskere kontaktinformasjon delt via WHOIS automatiserte tilgangspunkter

Alle ICANN-akkrediterte registratorer (for eksempel GoDaddy) er pålagt å gi WHOIS-oppslagstilgang til offentligheten. (WHOIS er en mekanisme for å slå opp kontaktinformasjonen tilknyttet domenenavnet ditt.)

GoDaddy støtter både individuelle oppslag (via godaddy.com/whois) og automatiserte bulkoppslagsforespørsler (også kjent som Port 43-tilgang). Det er flere legitime brukere av WHOIS-bulkdata, men det finnes også slemme aktører som misbruker dette for å sende søppelpost til kundene våre.

Fra og med 25. januar 2018 vil GoDaddy begynne å maskere (blokkere) registrantens navn, telefonnummer og e-post på alle bulkforespørsel for WHOIS fra uautoriserte kilder. Legitime brukere som allerede er godkjent via GoDaddy Port43-prosessen, vil fortsette å motta umaskert kontaktinformasjon. Dette gjøres for å beskytte informasjonen din, og redusere mulighetene for at utsendere av søppelpost får tak i informasjonen din.

Selv om hensikten med denne tjenesten er å bidra til å redusere spam-anrop og -e-post, er personvern for domener fortsatt den beste og mest effektive måten å opprettholde anonymitet på nettet på. WHOIS-maskering vil kun begrense utsendere av søppelpost som misbruker våre automatiserte bulktilgangskilder.

Hvis du foretrekker å holde domeneinformasjonen din umaskert, kan du velge bort maskering når som helst ved å bruke ett av alternativene nedenfor:

• Kontakt vårt kundeservicesenter
  • Send en skriftlig forespørsel til port43@godaddy.com fra den registrerte e-posten din. Ytterligere informasjon kan forespørres via denne kanalen for bekreftelsesformål.

Merk: Hvis du sender en skriftlig forespørsel, må du se gjennom følgende detaljer for å hjelpe med å fremskynde forespørselen din:

• E-postforespørsler må komme fra e-posten som er tilknyttet kontoen din (den registrerte e-posten)
  • Bruk emnelinjen: Velg bort WHOIS-maskering
  • I e-postens brødtekst må du oppgi følgende:
    • Kundenummer
    • «Jeg bekrefter og forstår at jeg ved å velge bort Port 43-maskering godkjenner at GoDaddy fortsetter å oppgi navn, e-post og telefonnummer tilknyttet alle domener relatert til oppgitt(e) kundenummer.»

Merk: Du kan finne kundenummeret ditt ved å klikke på navnet ditt øverst i høyre hjørne når du er logget på GoDaddy-kontoen din, og du kan finne den registrerte e-posten i Kontoinnstillinger-menyen under Min profil.

Det kan ta opptil 24 timer å behandle bortvelgingsforespørselen.