Omdiriger nettstedet mitt til HTTPS i cPanel/Linux

Hvis du har et sikkert sertifikat (SSL) på nettstedet ditt, kan du automatisk omdirigere besøkende til den sikrede (HTTPS) versjonen av nettstedet for å sikre at informasjonen deres beskyttes.

Hvordan du omdirigerer trafikken, avhenger av typen hosting du har.

Merk: Disse instruksjonene gjelder ikke for WordPress installert på cPanel. For mer informasjon, se

Linux-basert kontoer bruker .htaccess-filer til å håndtere omdirigering.

Hvis du ikke har en .htaccess-fil:

Start med å opprette .htaccess-filen i mappen public_html eller webroot. Inni .htaccess-filen kan du bruke følgende kode til å omdirigere besøkende så lenge du ikke allerede har en .htaccess-fil satt opp:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?coolexample\.com
RewriteRule ^(.*)$ https://www.coolexample.com/$1 [R,L]

Hvis du hoster flere nettsteder på samme konto, må du påse at du har en .htaccess-fil satt opp i katalogen til nettstedet som har utstedt et SSL-sertifikat. Du må erstatte coolexample.com med domenenavnet for at prøvekoden skal fungere.

Hvis du har en eksisterende .htaccess-fil:

• Ikke dupliser RewriteEngine On.
  • Påse at linjene som starter med RewriteCond og RewriteRule følger direkte etter den allerede eksisterende RewriteEngine On.