Omdirigere URL-adresser med hostingkontoen din

En omdirigering sender automatisk besøkende til nettstedet ditt til en valgt destinasjon, enten en annen plassering innen det samme nettstedet eller et helt annet nettsted. For eksempel kan du omdirigere besøkende fra domeneroten din til en innholdsunderkatalog, for eksempel en blogg.

Innhold (filer og mapper) under den omdirigerte banen kan bli omdirigert til bestemmelsesstedets domenerot eller den samme banen på måldomenet, eller ikke bli omdirigert i det hele tatt.

Slik omdirigerer du URL-adresser med hostingkontoen din

1. Logg deg på Kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Netthotell.

Klikk på ett av de følgende, basert på type vertsmaskin du har. Du finner ut det ved å se på det andre ordet i beskrivelsen av vertsmaskinen under domenenavnet på vertskontoen, f.eks. Deluxe Web samsvarer med Web/Classic (Hosting Control Panel).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.

MERK: Våre Windows-netthotellkontoer tilbyr ikke URL-omdirigering.

2. Fra Innstillinger-menyen velger du URL-omdirigering.
  3. Klikk på Ny omdirigering-knappen.
  4. Gå inn i domenet som du vil omdirigere fra kontoen din. Hvis du vil viderekoble alle domenene i hostingkontoen din, merker du av for Alle domener i denne kontoen. Hvis ikke, angir du katalogene som inneholder nettstedene du vil omdirigere i Bane-feltet.
  5. Velg om du vil omdirigere alle forekomster av nettstedet ditt med eller uten www.
  6. Velg hvorvidt destinasjonsnettstedet er http eller https og angi domenenavnet du ønsker å viderekoble til, så vel som banen, hvis dette er aktuelt. Hvis banen står tom, vil den omdirigere til roten av domenet som du har angitt. Klikk på Neste. Type-vinduet vil vises.
  7. Velg hvilken type omdirigering du vil bruke.

MERK:Omdirigeringer kan være permanente (som en 301-omdirigering) eller midlertidige (som en 302-omdirigering). Omdirigeringstypen kommuniseres til nettlesere og søkemotorer gjennom det omdirigerte nettstedets HTTP-svar. Søkemotorer behandler 301- og 302-omdirigeringer forskjellig. For mer informasjon om omdirigering av sider, se Hva er 301- og 302-omdirigeringssider?.

8. Velg innholdsomdirigeringsalternativet ditt. Dette alternativet bestemmer oppførselen til nettstedets omdirigering når en besøkende går til en innholdsbane til domenenavnet ditt, for eksempel http://coolexample.com/path.
    • Samsvarer med banen omdirigerer besøkende til samme innholdsbane for måldomenenavn. For eksempel, når besøkende går til http://coolexample.com/path, blir de omdirigert til http://mycoolestdomains.com/path.
    • Rotomdirigering omdirigerer besøkende til roten av måldomenenavnet, og ignorerer innholdsbanen. For eksempel, når besøkende går til http://coolexample.com/path, blir de omdirigert til http://mycoolestdomains.com.
    • Ingen omdirigering omdirigerer ikke besøkende når de går til en innholdsbane. For eksempel når besøkende går til http://coolexample.com/path, blir de ikke omdirigert til http://coolexample.com/path.

Domenet ditt vil nå bli omdirigert med de alternativene du valgte. Det kan ta opptil 24 timer å fullføre omdirigeringen. Hvis du vil endre eller slette omdirigeringene dine, velger du omdirigeringen og klikker på Rediger eller Slett i verktøylinjen.

Linux (cPanel)

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.
  2. I Domener-delen klikker du på Omdirigering.
  3. Fyll ut følgende felt og klikk på Legg til:
    • Type — Velg typen omdirigering du ønsker. Dette gjelder hovedsakelig for søkemotorindeksering.
    • Velg det vertsbaserte domenet du vil omdirigere, eller velg Alle offentlige domener og angi deretter banen som du vil viderekoble.
    • omdirigerer til — Angi URL-adressen som du vil viderekoble til, f.eks. http://coolexample.com/directory/.
    • www. omdirigering — Velg et alternativ for hvorvidt du vil omdirigere URL-en med eller uten www.-prefikset. Hvis du for eksempel vil omdirigere coolexample.com , men ikke www.coolexample.com, velger du Ikke omdirigere www..
    • Jokertegn-omdirigering — Velg Jokertegn-omdirigering hvis du vil viderekoble alle filene i en katalog til det samme filnavnet i den nye katalogen. For eksempel vil coolexample.com/photo.jpg omdirigeres til coolexample.net/photo.jpg. Hvis du ikke velger jokertegn-omdirigering, vil coolexample.com/photo.jpg omdirigeres til coolexample.net.

Windows (Plesk)

Plesk-kontoer kan ikke videresende bestemte URL-adresser fra et domenenavn, f.eks. http://coolexample.com/test.html til en annen URL-adresse. Men Plesk kan likevel videresende domenenavn til bestemte URL-adresser.

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.
  2. Klikk Legg til nytt domene.
  3. I delen Hostingtype velger du Videresending.
  4. I feltet Destinasjonsadresse skriver du inn URL-adressen som du vil videresende domenet til.
  5. Velg alle de andre alternativene du vil bruke og klikk på OK.