Oppgradere til en nyere versjon av Drupal

Hvordan du oppgraderer Drupal er avhengig av hvordan du installerte det:

• Gjennom kontrollpanelet — Vi tilbyr et verktøy som utfører oppgraderingen for deg. For mer informasjon, se
    .
  • Manuell installasjon — Hvis du installerte Drupal manuelt, må du bruke følgende informasjon.

Oppgradere manuelle Drupal-installasjoner til en nyere versjon

Å oppgradere Drupal® til en nyere versjon kan innebære mange trinn. Det finnes noen gode ressurser på Drupals nettsted, men vi vil peke ut noen ytterligere ting for deg når du jobber i vårt spesifikke hostingmiljø.

Denne artikkelen hjelper deg med sikkerhetskopiering av ditt nåværende nettsted og database og med å opprette et testnettsted. For detaljerte instruksjoner om ytterligere oppgraderingstrinn, anbefaler vi Drupals nettsted og upgrade.txt-filen som er inkludert med den nye versjonen som du oppgraderer.

For å sikkerhetskopiere og laste ned ditt gjeldende nettsted og database

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. I Verktøy -delen klikker du på FTP Filbehandling.
  5. Bla til mappen som inneholder Drupal-filene dine.
  6. I feltet Sidestørrelse velger du 50.
  7. Klikk på merket til venstre for Filnavn -kolonnen for å velge alle filene.
  8. Klikk på Arkiv i handlingsfeltet. Gi filen et navn og følg alle ledetekster.
  9. Klikk på avmerkingsboksen foran den arkiverte filen og klikk på Last ned fra handlingsfeltet.
  10. Gå til Databaser -kategorien og velg MySQL.
  11. Fra din liste over databaser, klikker du på Handlinger ved siden av databasene du ønsker å bruke, og deretter Sikkerhetskopiererdu.
  12. Klikk på OK.

Det vil ta opptil 15 minutter å sikkerhetskopiere databasen. Du kan bruke en FTP-klient til å laste den ned fra db_backups -mappen.

Opprette et testnettsted

Dette trinnet er valgfritt, men Drupal anbefaler å opprette et testnettsted for å bekrefte at oppgraderingen din ikke har skapt noen problemer med nettstedet ditt.

Vårt Hosting Control Panel gjør denne oppgaven enklere for deg. Etter at du kjører update.php og din databasestruktur er oppdatert, og du har lastet inn eventuelt tilpassede moduler, kan du fortsette med å kopiere nettstedet ditt til en annen mappe på hostingkontoen din for å teste det grundig.

For å sikkerhetskopiere databasen din og opprette en database for testnettstedet ditt

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. Gå til Databaser -kategorien og velg MySQL.
  5. Klikk på Opprett Database. Skriv ned brukernavnet og passordet du bruker og sørg for at du velger 5.0 som MySQL-versjonen.
  6. Klikk på OK
  7. Klikk på blyant-ikonet ved siden av databaseikonet som er assosiert med Drupal-installasjonen din.
  8. Fra Handlingsfeltet velger du Sikkerhetskopier. Pass på at du ikke skriver over sikkerhetskopien du opprettet tidligere. Last om nødvendig ned den eksisterende sikkerhetskopien før du oppretter en ny en. Den eksisterende sikkerhetskopien inneholder informasjonen fra dine tidligere installasjoner og det kan være at du trenger den hvis du må gjenopprette installasjonen.
  9. Vent mens databasen blir opprettet og den eksisterende Drupal-databasen blir sikkerhetskopiert. Det bør ikke ta lenger enn 30 minutter.

For å kopiere nettstedet ditt til en undermappe i hostingkontoen din

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. I Verktøy -delen klikker du på FTP Filbehandling.
  5. Klikk på Opprett ny katalog. Dette er katalogen du vil kopiere dine eksisterende Drupal-nettstedfiler til.
  6. Bla til mappen som inneholder Drupal-filene dine.
  7. I feltet Sidestørrelse velger du 50.
  8. Klikk på merket til venstre for Filnavn -kolonnen for å velge alle filene. Hvis det er flere enn 50 filer i denne katalogen, utfører du handlingen flere ganger.
  9. Klikk på Kopieri handlingsfeltet.
  10. Fra katalogtreet klikker du på katalogen du nettopp opprettet.
  11. Klikk på OK.

For å kopiere eksisterende Drupal-databaser til din nye database og modifisere settings.php-filen

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. Gå til Databaser -kategorien og velg MySQL.
  5. Klikk på blyant-knappen ved siden av databasen du opprettet.
  6. Kopier innholdet i Vertsnavn -feltet. Du vil trenge denne informasjonen når du modifiserer settings.php-filen til å peke mot din sikkerhetskopieringsdatabase.
  7. Klikk på Gjenopprett.
  8. Velg Drupal-databasen din og klikk på Gjenopprett.
  9. Gå til kategorien Verktøy og velg FTP filbehandler.
  10. Gå til mappen din for sikkerhetskopier og naviger til sites\default. Standardmappen inneholder settings.php.
  11. Klikk på avmerkingsboksen foran settings.php og klikk på Tillatelser.
  12. Gå til kategorien Avanserte innstillinger og sørg for at Skrive er valgt i området Eiertillatelser . Klikk på OK.
  13. Klikk igjen på avmerkingsboksen foran settings.php og klikk på Rediger.
  14. Finn følgende linje i filen:
    "$db_url = 'mysql://user:pass@server/databasename';"
    og erstatt den med brukernavnet og passordet du opprettet for sikkerhetskopieringsdatabasen. Der det vises server, bytter du det ut med vertsnavnet du kopierte da du gjenopprettet databasen. Brukernavnet er det samme som databasenavnet.
  15. Rull ned i filen og finn $base_url = ' ';". Mellom ' ', plasserer du URL-en din, inkludert undermappen du opprettet. For eksempel, 'http://www.coolexample.com/mysubfolder'.
  16. Gå til nettstedet ditt og gå til undermappen du opprettet da du testet nettstedet ditt.

Hvis det ikke er noen problemer med nettstedet ditt, kan du bruke instruksjonene gitt av Drupal for å returnere det oppgraderte nettstedet ditt til online-modus.

Som en tjeneste gir vi informasjon om hvordan du kan bruke visse tredjepartsprodukter, men vi er ikke ansvarlige og støtter ikke direkte tredjepartsprodukter og vi er ikke ansvarlige for deres funksjonalitet eller pålitelighet. Drupal® er et registrert tredjepartsvaremerke. Med enerett.