Opprett et underdomene

Du kan opprette en underdomene-oppføring i DNS-sonefilen din for et domene registrert med GoDaddy. Underdomener er en type domeneprefiks, f.eks. blog.yoursite.com, som bruker en A-post til å peke mot en IP-adresse. For å kunne legge til et underdomene som peker mot et domenenavn må du legge til et CNAME.

Du kan se en kort animasjon av denne oppgaven lenger nede på siden.

1. Logg på GoDaddy Domenekontrollsenter. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt.)
  2. Velg ditt domenenavn fra listen for å få tilgang til Domeneinnstillinger-siden.
  3. Under Flere innstillinger velger du Administrer DNS.
  4. Under Oppføringer-delen velger du Legg til.
  5. Velg A fra Type-rullegardinmenyen.
  6. Fyll ut de nødvendige feltene:
    • Vert: Vertsnavnet, eller prefiksen, for underdomenet. Angi for eksempel blog for å opprette et underdomene for blog.yoursite.com.
    • Peker mot: IP-adressen du angir som mål for verten. Dette er vanligvis IP-adressen til en vertskonto der nettstedet til underdomenet ditt finnes.
    • TTL: Hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen. TTL er som standard angitt til én time.
  7. Velg Lagre for å lagre oppføringen.

Det kan ta opptil to døgn før DNS-endringene trer i kraft globalt.

Vis meg hvordan

legg til en underdomene-oppføring