Nett- og klassisk hosting Hjelp

Opprette MySQL- eller SQL-serverdatabaser for hostingkontoen din

Alle hostingkontoene våre støtter MySQL-databaser. Windows (Hosting Control Panel og Plesk)-kontoer støtter også MS SQL. Windows Hosting Control Panel-kontoer støtter også Access-databaser. Denne artikkelen dekker MySQL og MS SQL:

Hvis du ønsker å opprette en database for nettstedet ditt, er hvilken type som er tilgjengelig for deg avhengig av typen hostingkonto du har (mer informasjon):

MySQL MS SQL Tilgang
cPanel
Plesk
Hosting Control Panel Linux
Hosting Control Panel Windows

Hvis du ønsker å bruke en Access-database, er de trinnene tilgjengelige her.

Hvis du oppretter en database for å installere en applikasjon som WordPress, kan du alternativt installere den gjennom kontrollpanelet ditt uten å opprette en database selv (mer informasjon).

Slik konfigurerer du en database for nettstedet ditt

1. Logg deg på Kontoadministrator.
  2. Klikk på Netthotell.

Klikk på ett av de følgende, basert på type vertsmaskin du har. Du finner ut det ved å se på det andre ordet i beskrivelsen av vertsmaskinen under domenenavnet på vertskontoen, f.eks. Deluxe Web samsvarer med Web/Classic (Hosting Control Panel).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.
  2. I Databaser -delen av Hosting Control Panel, klikker du på ikonet som tilsvarer den databasen du ønsker å opprette.
  3. Klikk Legg til
  4. Fyll ut feltene. For å tillate direkte tilgang, klikker du på Ytterligere alternativer.

MERK: Hvis du trenger å Tillate direkte databasetilgang, men ikke ser feltet, tar du kontakt med kundestøtte. Direkte databasetilgang er bare tilgjengelig på hostingplaner du betaler for. Hvis du ikke er sikker på hva Direkte databasetilgang er, se

5. Bekreft innstillingene og klikk på OK.

Det tar opptil 1 time å opprette en database.

Når databasen er opprettet, kan du klikke på Handlinger, og deretter Detaljer for å finne mer informasjon, slik som vertsnavnet til den.

Linux (cPanel)

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.
  2. I Databaser -delen, klikker du på MySQL Databaseveiviser.
  3. I Ny database feltet angir du et navn for databasen din, og klikk deretter på Neste trinn.
  4. Fullfør feltene Brukernavn, Passord, og Passord (igjen) , og klikk deretter på Opprett bruker.
  5. Velg privilegiene du vil gi brukeren, og klikk deretter på Neste trinn.

Windows (Plesk)

I Parallels Plesk Panel oppretter du databaser, og deretter oppretter du enten nye brukere for den eller gir tilgang til eksisterende brukere.

1. Ved siden av vertskontoen du vil bruke klikker du på start.
  2. Gå til Nettsteder og domener -fanen.
  3. Klikk på Databaser.
  4. Klikk på Legg til ny database.
  5. Fyll ut feltene Databasenavn og Type , og klikk deretter på OK.
  6. Velg Opprett en ny databasebruker hvis du ønsker å opprette en ny bruker for denne databasen, og angi et brukernavn og passord for den. Ellers fjerner du merkingen av alternativet.
  7. Klikk på OK.

Slik administrerer du tilgangen til databasebrukere

1. Gå til Brukere -fanene.
  2. Fra Navn -kolonnen, klikker du på databasen du ønsker å administrere.
  3. Fra Database -menyen velger du enten den individuelle databasen brukeren kan få tilgang til, eller velg Alle for å gi brukeren tilgang til alle databaser av den typen.
  4. MERK: Plesk Delt hosting-kontoer har to typer databasebrukere: en for MySQL og en for Microsoft SQL-server. Hvis databasen du ønsker at brukeren skal få tilgang til ikke er tilgjengelig, er det sannsynligvis fordi brukeren er for en annen databasetype. Men du kan opprette en ny database med det samme navnet for den databasetypen og gi dem tilgang.

5. Klikk på OK.

Hvis du trenger å opprette ytterligere brukere, går du til Brukere -fanen og klikker på Opprett ny databasebruker. Hver databasebruker kan bare få tilgang til én databasetype. Men du kan opprette brukere med det samme navnet for hver databasetype.