Outlook 2007: Konfigurere Workspace-e-post

Denne artikkelen gjelder bare for Workspace-e-post. For instruksjoner om Office 365-e-post, se Outlook: Konfigurer e-postadresse

Det går ganske raskt å konfigurere Outlook, selv om det ser ut til å være mye informasjon her. Fem minutter er alt du trenger for å få i gang e-postfunksjonen i Outlook 2007.

FØR DU BEGYNNER: Når du skal konfigurere Outlook med e-postfunksjonen, må du vite POP- eller IMAP-serverinnstillingene for e-postfunksjonen og portene. For å finne disse, går du til Senter for e-postoppsett og skriver ned informasjon som vises under e-postserverinnstillinger.

Du må ha aktivert SMTP-videresendinger for kontoen din som et feilsøkingstrinn. For mer informasjon, se Administrer din e-postkonto SMTP-releer.

Konfigurere e-post i Outlook 2007

For å sette opp e-postkontoen din manuelt, følger du bare instruksjonene nedenfor.

Å sette opp e-post i Outlook 2007

1. Åpne Microsoft Outlook 2007. Fra Verktøymenyen velger du kontoinnstillinger.
  2. Klikk på Ny.
  3. Velg Microsoft Exchange, POP3, IMAP eller HTTP, og så klikker du på Neste.
  4. Angi Navnet Ditt, e-postadresse, Passord, og passord bekreftelse.
  5. Nederst velger du Konfigurere serverinnstillinger manuelt eller ekstra servertyer og klikker på Neste.
  6. Velg Internett E-post, og klikk på Neste.
  7. Velg enten IMAP eller POP3 for Kontotypen. Bruk disse innstillingene for innkommende og utgående servere, avhengig av typen e-post du har:
    POP3
    Innkommende e-postserver pop.secureserver.net
    Utgående e-postserver (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Innkommende e-postserver imap.secureserver.net
    Utgående e-postserver (SMTP) smtpout.secureserver.net
  8. Skriv inn navnet ditt og fullstendig e-postadresse.
  9. Skriv inn ditt brukernavn (fullstendig e-postadresse) og passord og velg husk passord.
  10. Klikk på Flere innstillinger.
  11. Klikk på fanen Utgående server. Velg Min utgående server (SMTP) krever autentisering og Bruk samme innstillinger som min innkommende server.
  12. Velg fanen Avansert.
  13. Ved siden av utgående server (SMTP), skriv 80.
  14. Alternativt: Hvis du setter opp en POP3-konto, under Levering, velger du Etterlat en kopi av meldingene på serveren.
  15. Klikk på OK.
  16. Klikk på Neste, og så på Fullfør.

Det er det hele. Nå kan du sjekke e-posten din. Hvis du ikke ser noen meldinger, trykk på F9 på tastaturet. For å være sikker på at du kan sende meldinger, forsøk å skrive en e-post og send den til deg selv.

Bruke installasjonsverktøyet for Outlook

Installasjonsverktøyet for Microsoft® Outlook® konfigurerer automatisk e-postkontoen med Outlook. Du må ha følgende for at verktøyet skal fungere med Outlook 2007:

• Nettbasert e-post som blir hostet gjennom oss
  • Outlook installert på datamaskinen og åpnet minst én gang
  • Ett av følgende operativsystemer:
    • Microsoft Windows® XP
    • Windows Vista® 32 bit
    • Windows Vista® 64 bit
    • Windows® 7

Det er mulig at noen internettleverandører ikke aksepterer Outlook-installasjonsverktøyets standardinnstillinger. Det er derfor mulig du må redigere dem manuelt. For mer informasjon, se Løse problemer ved å koble til e-post i Outlook Express.

Å bruke oppsettsverktøyet for Outlook

1. Last ned Oppsettsverktøyet for Outlook, installer det og kjør det.

Installasjonsverktøyet for Outlook er en kjørbar fil som du må lagre på datamaskinen, og deretter starte.

2. Hvis aktuelt, velg e-postklienten du ønsker å sette opp.
  3. Skriv inn Navnet ditt. Dette vises i Fra-feltet i e-postmeldingene dine.
  4. Skriv inn e-postadressen du vil bruke for denne kontoen.
  5. Skriv inn passordet ditt.
  6. Hvis du ønsker tilgang til e-posten din i Workspace Webmail, bekreft at du har valgt alternativet for å etterlate en kopi av e-postene på serveren.
  7. Klikk på Sett opp konto.
  8. Klikk på OK.

Hvis du ikke mottar e-postmeldiger eller du ikke kan sende noen, se Outlook 2007: Feilsøking. Ta det med ro. Det er noen få ting som kan skje i løpet av installasjonsprosessen Vi vil hjelpe deg å undersøke og rette problemene.

For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.