Outlook 2013: Konfigurere Workspace Email

Denne artikkelen gjelder bare for Workspace-e-post. For instruksjoner om Office 365-e-post, se Outlook: Konfigurer e-postadresse

Så du har lyst til å konfigurere e-posten din med Outlook® 2013. Ingen problem! Det skal ta oss ca. fem minutter for å få e-posten din til å fungere i Outlook® 2013. Den følgende prosessen fungerer for de fleste kundene, men av og til kan det hende at du må foreta noen små endringer, avhengig av hvor du bor og hvilke ISP-er du bruker.

Hvis du følger trinnene nedenfor og ikke er i stand til å sende eller motta e-post, se Outlook 2010 og 2013: Feilsøkings-e-post for mer hjelp.

FØR DU STARTER: For å konfigurere Outlook med e-posten din, må du vite innstillingene og portene for POP- eller IMAP-e-postserver. For å finne dem gå til Konfigureringssenter for e-post og skriv ned informasjonen som vises under Serverinnstillinger for e-post.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer en Internett-basert e-postkonto, kan du lese Microsofts støtteartikkel om emnet her.

Bruke Outlook 2013 i Windows

Følg disse instruksjonene for å konfigurere e-postkontoen din manuelt med Outlook 2013 i Windows.

For å konfigurere e-post med Outlook 2013 i Windows

1. Åpne Microsoft Outlook 2013.
    • Hvis oppstartsveilederen for Microsoft Outlook, i veilederen, klikk Neste og så, på siden E-postkontoer, klikk Neste.
    • Hvis oppstartsveiviseren for Microsoft Outlook ikke vises i Outlooks verktøylinje, går til fanen Fil og klikk så Legg til konto.
  2. På siden Legg til konto, klikk Manuell konfigurering eller ytterligere servertyper og klikk så Neste.
  3. På siden Velg tjeneste, velg POP eller IMAP og klikk så Neste.
  4. I feltet Ditt navn, skriv inn navnet du ønsker å vise til mottakere når du sender e-post fra denne kontoen.
  5. Skriv e-postadressen din i feltet E-postadresse.
  6. I delen Serverinformasjon, velg enten IMAP eller POP3 for Kontotype.
  7. Bruk de følgende innstillingene for innkommende og utgående servere basert på valgt kontotype:
    POP3
    Innkommende e-postserver pop.secureserver.net
    Utgående e-postserver (SMTP) smtpout.secureserver.net
    IMAP
    Innkommende e-postserver imap.secureserver.net
    Utgående e-postserver (SMTP) smtpout.secureserver.net
  8. Skriv inn e-postadressen din i feltet Brukernavn i delen Påloggingsinformasjon.
  9. Skriv passordet ditt i feltet Passord.
  10. Valgfritt: Hvis du ønsker at Outlook skal huske passordet ditt, bruk avmerkingsboksen for å velge Husk passord.
  11. Klikk Flere innstillinger nederst på siden.
  12. I dialogboksen E-postinnstillinger for Internett på fanen Utgående server, velg Min utgående server (SMTP) krever godkjenning.
  13. På fanen Avansert for Innkommende serverport, skal standarden til Outlook 2013 være det følgende:
    POP3
    Innkommende serverport 110
    Utgående serverport 25 eller 80
    IMAP
    Innkommende serverport 143
    Utgående serverport 25 eller 80
  14. På siden Legg til ny konto, klikk Neste.
  15. Outlook vil teste kontoen din. Når den er ferdig, klikk Lukk for å gå ut av dialogboksen Test av kontoinnstillinger.
  16. Klikk Fullfør på siden Gratulerer.

Det er det. Hvis alt fungerer som det skal, bør du se e-postmeldinger i innboksen i Outlook. Hvis du ikke gjør det, trykk F9-tasten på datamaskinen for å motta meldinger.

Bruke installasjonsverktøyet for Outlook

Installasjonsverktøyet for Microsoft® Outlook® konfigurerer automatisk e-postkontoen med Outlook. For at verktøyet skal virke må du ha e-posten din via oss, du må ha Outlook installert på datamaskinen din, og du må åpne Outlook minst én gang.

For å bruke konfigureringsverktøyet for Outlook

1. Last ned Oppsettsverktøyet for Outlook, installer det og kjør det.

Installasjonsverktøyet for Outlook er en kjørbar fil som du må lagre på datamaskinen, og deretter starte.

2. Hvis aktuelt, velg e-postklienten du ønsker å sette opp.
  3. Skriv inn Navnet ditt. Dette vises i Fra-feltet i e-postmeldingene dine.
  4. Skriv inn e-postadressen du vil bruke med denne kontoen.
  5. Skriv inn passordet ditt.
  6. Hvis du ønsker tilgang til e-posten din i nettbasert e-post, bekreft at Etterlat en kopi av meldinger på serveren er valgt.
  7. Klikk på Sett opp konto.
  8. Klikk på OK.

Det er mulig at noen internettleverandører ikke aksepterer Outlook-installasjonsverktøyets standardinnstillinger. Det er derfor mulig du må redigere dem manuelt. For mer informasjon, se Løse problemer ved å koble til e-post i Outlook Express.

Konfigurasjonsverktøyet for Outlook støtter følgende:

E-postprogrammer

• Outlook® Express 6
  • Windows® Mail
  • Outlook® 2003
  • Outlook® 2007
  • Outlook® 2010
  • Outlook® 2013

Operativsystemer

• Microsoft Windows® XP
  • Windows Vista® 32 bit
  • Windows Vista® 64 bit
  • Windows® 7

Hvis du ikke mottar e-postmeldiger eller ikke kan sende noen, se Outlook 2010 og 2013: Feilsøkings-e-post. Ta det med ro. Det er noen få ting som kan skje i løpet av konfigurasjonsprosessen Vi vil hjelpe deg å undersøke og rette problemene.

For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.