Sikkerhetskopiere og gjenopprette MySQL- eller MSSQL-databasene

Du kan sikkerhetskopiere og gjenopprette databasene så ofte du vil, men du kan bare starte en gjenoppretting etter at tidligere sikkerhetskopieringer eller gjenopprettinger er gjennomført.

Hvis du prøver å importere MySQL-filer fra tredjeparter, se Gjenopprette MySQL-database fra en annen host.

Sikkerhetskopiere en MySQL- eller MSSQL-database

Du kan sikkerhetskopiere MySQL- og MSSQL-databasene fra Database-delen til Hosting Control Panel.

Dette oppretter og lagrer sikkerhetskopiene dine i en mappe på vertskontoen din, _db_backups.

Merk: Hvis du får en feilmelding første gangen du prøver å opprette en sikkerhetskopi, må du sørge for at katalogen _db_backups finnes. Du kan ikke se denne katalogen ved å bruke Filbehandler, siden filer som inneholder en understreker, er skjult. Du kan imidlertid bruke en FTP-klient til å velge alternativet om å vise skjulte filer og kataloger.

Slik sikkerhetskopierer du en MySQL- eller MSSQL-database

1. Logg på kontoadministratoren din.
  2. Klikk på Web Hosting.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. I Databaser-delen av Hosting Control Panel klikker du på ikonet for databasetypen du ønsker å sikkerhetskopiere.
  5. Klikk på Handlinger ved siden av databasen du vil sikkerhetskopiere for å åpne redigeringsfunksjonene.
  6. Klikk på Sikkerhetskopier.
  7. Klikk på OK for å sikkerhetskopiere databasen din.

Merk: Når du oppretter en sikkerhetskopifil ved å bruke Hosting Control Panel, navngir systemet vårt filene ved å bruke navnet på den eksisterende databasen. Du kan ikke angi et filnavn i løpet av sikkerhetskopieringsprosessen, men du kan gi et nytt navn til en fil når prosessen er fullført.

Du kan sjekke statusen på sikkerhetskopien din fra Databaseinformasjon-skjermen.

Merk: Hvis en sikkerhestkopiering av en database mislykkes, klikker du på alternativet Prøv på nytt for å prøve sikkerhetskopieringen på nytt.

Gjenopprette en MySQL- eller MSSQL-database

Du kan gjenopprette MySQL- og MSSQL-databasene fra Database-delen til Hosting Control Panel.

Merk: Hvis du får feilmeldinger når du gjenoppretter en MySQL-database, må du verifisere at Opprett database-linjen er fjernet eller utkommentert fra databasedumpen (sikkerhetskopifilen). Du finner vanligvis denne koden omtrent 10 til 15 linjer ned fra begynnelsen. Den kan fjernes eller utkommenteres ved å bruke et tekstredigeringsprogram (for eksempel Notepad++).

Slik gjenoppretter du en MySQL- eller MSSQL-database

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Web Hosting.
  3. Ved siden av hostingkontoen du vil bruke, klikker du på Administrer.
  4. I Databaser-delen av Hosting Control Panel klikker du på ikonet for databasetypen du ønsker å gjenopprette.
  5. Klikk på Handlinger ved siden av databasen du vil gjenopprette for å åpne redigeringsfunksjonene.
  6. Klikk på Gjenopprett.
  7. Velg sikkerhetskopifilen du vil gjenopprette ved å klikke på alternativknappen ved siden av sikkerhetskopifilnavnet.
  8. Klikk på Gjenopprett.

Du kan sjekke statusen på gjenopprettingen din fra Databaseinformasjon-skjermen.

Merk: Hvis en sikkerhestkopiering av en database mislykkes, klikker du på alternativet Prøv på nytt for å prøve sikkerhetskopieringen på nytt.

Bruke disse funksjonene med to separate kontoer

Når du sikkerhetskopierer en database, opprettes det en sikkerhetskopifil i _db_backups-databasen, som er plassert i roten til vertskontoen.

Når du gjenoppretter en database, kan du bare velge mellom sikkerhetskopifilene i _db_backups-databasen.

Hvis du vil flytte sikkerhetskopien av databasen fra én database fra vertskonto til en annen, må du laste ned sikkerhetskopien du opprettet i den gamle kontoen (fra _db_backups-databasen), og deretter laste opp denne filen til den nye kontoen (til _db_backups-databasen).

Merk: Disse trinnene gjelder bare hvis du flytter en database mellom to vertskontoer i systemet vårt. Det er ikke sikkert at trinnene fungerer med sikkerhetskopier som er opprettet utenfor systemet vårt.

Se følgende for mer informasjon om opplasting og nedlasting av filer: