Sjekk tjenesteversjoner på Linux -serveren min

Bruk disse kommandoene til å sjekke forskjellige versjoner av ofte installerte tjenester på Linux -serveren din på CentOS, Ubuntu og Fedora.

CentOS/Fedora

Apache :/usr/sbin/httpd -v eller httpd -v

Serverversjon: Apache/2.2.29 (Unix) Server bygget: 7. okt 2014 11:35:25 Cpanel :: Enkelt :: Apache v3.26.8 rev9999

Apache på cPanel :/usr/local/apache/bin/httpd -v

Serverversjon: Apache/2.2.29 (Unix) Server bygget: 7. okt 2014 11:35:25 Cpanel :: Enkelt :: Apache v3.26.8 rev9999

Krøll : rpm -q krøll

curl-7.19.7-40.el6_6.3.x86_64

Bash : bash --versjon

GNU bash, versjon 4.1.2 (1) -release (x86_64-redhat-linux-gnu) Copyright (C) 2009 Free Software Foundation, Inc. Lisens GPLv3+: GNU GPL versjon 3 eller nyere<http: gnu.org/licenses/gpl.html=""></http:>

Exim: exim -bV

Exim-versjon 4.84 #2 bygget 10-sep-2014 15:02:41

Glibc : ls /lib /libc-*

/lib/libc-2.12.so*

Kjerne : uname -r

2.6.32-042stab093.5

PHP : php -v

PHP 5.4.33 (cli) (bygget: 7. okt 2014 11:48:26) Opphavsrett (c) 1997-2014 PHP Group Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies

MySQL : mysql -v

Velkommen til MySQL -skjermen. Kommandoer slutter med; eller \ g. Din MySQL-tilkoblings-id er 213432 Serverversjon: 5.5.40-cll MySQL Community Server (GPL)

CentOS/Fedora : cat/etc/redhat-release

CentOS -utgivelse 6.6 (endelig)

Ubuntu

Apache :/usr/sbin/apache2 -v eller apache2 -v

Serverversjon: Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server bygget: 22. juli 2014 14:37:36

Krøll : krøll --versjon

curl 7.35.0 libcurl/7.35.0 OpenSSL/1.0.1f zlib/1.2.8 libidn/1.28 librtmp/2.3

Bash : bash --versjon

GNU bash, versjon 4.3.8 (1) -release Copyright (C) 2013 Free Software Foundation, Inc. Lisens GPLv3+: GNU GPL versjon 3 eller nyere<http: gnu.org/licenses/gpl.html=""></http:>

GLibc: ldd --versjon

ldd (Ubuntu EGLIBC 2.19-0ubuntu6) 2.19 Copyright (C) 2014 Free Software Foundation, Inc.

Kjerne : uname -r

3.4.86

PHP : php --versjon

PHP 5.5.9-1ubuntu4.5 (cli) (bygget: 29. oktober 2014 12:33:19) Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group

MySQL : mysql --versjon

mysql Ver 14.14 Distrib 5.5.40, for debian-linux-gnu

Ubuntu : lsb_release -a

Ingen LSB -moduler er tilgjengelige. Distributør -ID: Ubuntu Beskrivelse: Ubuntu 14.04 LTS Utgivelse: 14.04 Kodenavn: trusty

Annet

OpenSSL : openssl -versjon

OpenSSL 1.0.1e-fips 11. februar 2013

Pære : pære info pære | grep -versjon
Plesk : cat/usr/local/psa/versjon
Qmail : mann qmail | grep -versjon (Dette forutsetter eventuelle installerte oppgraderinger av MAN -sider.)
sshd :/usr/sbin/sshd -v

Mer informasjon

Dette er bare noen av kommandoene for å sjekke versjoner av vanlig installert programvare/tjenester. Det er mange flere programvare/tjenester der ute som kan installeres. Du kan sjekke versjonen ved å kjøre denne:

rpm -qa | grep XXXsoftwarenameXXX