Sjekk tjenesteversjoner på min VPS Linux -server

Bruk disse kommandoene til å sjekke ulike versjoner av ofte installerte tjenester på Linux -serveren din på AlmaLinux, CentOS, Ubuntu og Fedora.

AlmaLinux/CentOS/Fedora

Apache :/usr/sbin/httpd -v eller httpd -v

Serverversjon: Apache/2.4.6 (CentOS) Server bygget: 30. mai 2023 14:01:11

Apache på cPanel :/usr/local/apache/bin/httpd -v

Serverversjon: Apache/2.4.58 (cPanel) Server bygget: 24. januar 2024 00:14:47

Krøll : rpm -q krøll

curl-7.61.1-33.el8.x86_64

Bash : bash --versjon

GNU bash, versjon 4.4.20 (1) -release (x86_64-redhat-linux-gnu) Copyright (C) 2016 Free Software Foundation, Inc. Lisens GPLv3+: GNU GPL versjon 3 eller nyere<http: gnu.org="" licenses="" gpl.html=""></http:>

Exim på cPanel : exim -bV

Eksempelversjon 4.96.2 #2 bygget 27-des-2023 11:01:49

Glibc : ldd --version eller ls /lib /libc-*

ldd (GNU libc) 2.28

Kjerne : uname -r

4.18.0-425.10.1.el8_7.x86_64

PHP på cPanel : php -v

PHP 8.1.27 (cli) (bygget: 24. jan 2024 00:32:48) (NTS) Opphavsrett (c) PHP Group Zend Engine v4.1.27, Copyright (c) Zend Technologies

PHP på Plesk : finn/opt/plesk/php/*/bin/php

/opt/plesk/php/7.4/bin/php /opt/plesk/php/8.0/bin/php

MySQL : mysql --versjon eller mysql -v

Velkommen til MySQL -skjermen. Kommandoer slutter med; eller \ g. Din MySQL -tilkoblings -id er 15521 Serverversjon: 8.0.36 MySQL Community Server - GPL

AlmaLinux/CentOS/Fedora : cat/etc/redhat-release

AlmaLinux -utgivelse 8.9 (Midnight Oncilla)

Ubuntu

Apache :/usr/sbin/apache2 -v eller apache2 -v

Serverversjon: Apache/2.4.52 (Ubuntu) Server bygget: 2023-10-26T13: 44: 44

Krøll : krøll --versjon

curl 7.81.0 (x86_64-pc-linux-gnu) libcurl/7.81.0

Bash : bash --versjon

GNU bash, versjon 5.1.16 (1) -release (x86_64-pc-linux-gnu) Copyright (C) 2020 Free Software Foundation, Inc. Lisens GPLv3+: GNU GPL versjon 3 eller nyere<http: gnu.org="" licenses="" gpl.html=""></http:>

GLibc: ldd --versjon

ldd (Ubuntu GLIBC 2.35-0ubuntu3.4) 2.35 Copyright (C) 2022 Free Software Foundation, Inc.

Kjerne : uname -r

5.15.0-89-generisk

PHP : php --versjon

PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (bygget: 18. august 2023 11:41:11) (NTS) Opphavsrett (c) PHP-gruppen Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies med Zend OPcache v8. 1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), av Zend Technologies

MySQL : mysql --versjon

mysql Ver 15.1 Distrib 10.6.12-MariaDB, for debian-linux-gnu (x86_64) ved hjelp av EditLine-innpakningen

Ubuntu : lsb_release -a

Ingen LSB -moduler er tilgjengelige. Distributør -ID: Ubuntu Beskrivelse: Ubuntu 22.04.3 LTS Utgivelse: 22.04 Kodenavn: jammy

Annet

OpenSSL : openssl -versjon

OpenSSL 1.1.1k FIPS 25. mars 2021

Pære : pære info pære | grep -versjon
Plesk : cat/usr/local/psa/versjon
Qmail : mann qmail | grep -versjon (Dette forutsetter eventuelle installerte oppgraderinger av MAN -sider.)
sshd :/usr/sbin/sshd -v

Mer informasjon

Dette er bare noen av kommandoene for å sjekke versjoner av vanlig installert programvare/tjenester. Det er mange flere programvare/tjenester der ute som kan installeres. Du kan sjekke versjonen ved å kjøre denne:

rpm -qa | grep XXXsoftwarenameXXX