Slik installerer du WordPress CLI på delt hosting

WordPress Command-Line Utility, eller forkortet WP-CLI, er et avansert verktøy for kraftbrukere som ønsker å administrere og distribuere WordPress-nettstedene sine raskt ved hjelp av bash/SSH. Denne funksjonen er standard på vår administrerte WordPress-hosting, men kan konfigureres for enhver hostingplattform som har php-cli-modulen installert. Den grunnleggende WP-CLI-pakken inneholder en omfattende verktøykasse, og lar deg til og med lage innlegg til WordPress-nettstedet ditt direkte via kommandolinjen. Handlinger som å oppdatere WordPress-kjernen, tømme WordPress-hurtigbufferen, sikkerhetskopiere og gjenopprette en MySQL-database, installere plugin-moduler og temaer og administrere brukere er strømlinjeformet i WP-CLI.

Mer informasjon om selve verktøyet, og de forskjellige kommandoene som er tilgjengelige for WP-CLI, finnes på deres støtteside . Du kan også se ordlisten med tilgjengelige kommandoer på kommandoreferansesiden .

Vanskeligheter Grunnleggende - 1 | Middels - 2 | Avansert - 3
TIDEN KREVES 15 min
RELATERTE PRODUKTER cPanel delt hosting

Disse instruksjonene vil lede deg gjennom å installere WP-CLI på GoDaddy Linux Web Hosting drevet av cPanel.

Hvordan hente og installere WP-CLI .phar-filen

Koble til hostingkontoen din via SSH. ( mer informasjon ).

Når du er logget på, må du sørge for at du er i hjemmekatalogen til hostingkontoen din. Du kan sikre dette ved å bruke kommandoen pwd for å skrive ut arbeidskatalogen. Det skal vise deg som i / home / username , der brukernavnet er det primære brukernavnet for cPanel.

Bruk curl- kommandoen for å skaffe wp-cli.phar- filen som vi vil bruke som den kjørbare for wp-cli

krøll -O https://raw.githubusercontent.com/wp-cli/builds/gh-pages/phar/wp-cli.phar

Rediger tillatelsene til wp-cli.phar- filen som skal kjøres

chmod +x wp-cli.phar

Du kan deretter sjekke for å se om WP-CLI fungerer ved å bruke php til å kjøre den kjørbare .phar- filen. Kommandoen nedenfor viser hvordan du gjør dette.

php wp-cli.phar --info

Dette bør laste opp informasjon om kjørbar php-cli, så vel som selve WP-CLI-verktøyet.

Sette bash-aliaset for WP-CLI

Så teknisk sett kan du bruke WP-CLI som den er. Du trenger ganske enkelt å skrive php wp-cli.phar før noen kommando for å initialisere WP-CLI. Ikke virkelig brukervennlig, ikke sant? Heldigvis har vi måter å endre dette på ved hjelp av et bash -alias. Det er her vi forteller bash å alias en spesifikk kommando til enten en annen kommando, eller en spesifikk kjørbar. Dette gjøres ved å redigere .bashrc -filen din, som finnes i hjemmekatalogen til hostingkontoen din. Aliaset vi trenger å legge til i denne .bashrc -filen er:

alias wp = '~/wp-cli.phar'

Dette forteller bash at kommandoen 'wp' vil ringe til den kjørbare wp-cli.phar i hjemmekatalogen din. Legge de nødvendige alias kan gjøres via denne enkle kommandoen, som bare bruker ekko å sende ut nødvendig uttalelse, så

echo "alias wp = '~ /

Deretter bruker du kilde -kommandoen for å oppdatere hvordan bash initialiseres.

kilde .bashrc

Hvis du har gjort tidligere endringer av .bashrc- filen for å opprette et annet alias eller installere et annet kommandolinjeverktøy som Drush , kan det være lurt å redigere .bashrc- filen manuelt med et tekstredigeringsprogram som Notepad ++ eller vim . Men så lenge du følger standardformatet og har bash -aliaser live nederst i .bashrc -filen, skal den forrige kommandoen fortsatt fungere fint.

Sørg for at wp-cli fungerer (og et enkelt eksempel)

Nå som du har konfigurert den kjørbare filen og aliaset, bør det være alt du trenger for å bruke WP-CLI for å administrere WordPress-nettstedet.

For å sikre at wp -cli fungerer, navigerer du først til WordPress -installasjonskatalogen din - så bruker du følgende kommando:

listen over plugin -moduler for wp

Du bør se en liste over alle plugin-modulene som for øyeblikket er installert, og dermed bety at wp-cli fungerer som det skal.

For mer informasjon om hvordan du bruker WP-CLI-kommandoer, installering av ekstra moduler for WP-CLI, og hvordan du konfigurerer WP-CLI for flere nettsteder, kan du lese dokumentasjonen for WP-CLI .