Kjøre søkeruter på Windows

Søkeruter kan hjelpe deg med å identifisere et nettverksproblem. Utfør en søkerute ved hjelp av Kommando-ledeteksten.

1. Kjør cmd.exe for din versjon av Windows:
    • Windows 8: Høyreklikk på Start-menyen og velg Kjør. Deretter angir du cmd og velger OK.
    • Windows 10 eller Windows 11: Trykk på Windows + R-tastene for å Kjør. Deretter angir du cmd og velger OK.
  2. Vinduene MS-DOS-ledetekst eller Kommando-ledetekst vil åpnes. Angi tracert dittdomene.tld og trykk på Enter-tasten.
    Microsoft Windows [versjon 10.0.18363.1256]
    (c) 2019 Microsoft Corporation. Med enerett.
    C:\WINDOWS\system\tracert coolexample.com
  3. Etter at søkeruten er ferdig, velger du alle (Ctrl+A) og kopier (Ctrl+C).
  4. Lim (Ctrl+V) dette inn i et tekstdokument (som Notepad eller WordPad) slik at du kan referere til det senere.