Vanlige spørsmål om overføring av domenenavn

Hva er forskjellen mellom kontoendringer og overføringer?

En domenenavn-kontoendring flytter et domenenavn fra en konto til en annen, med den samme registratoren. En domeneoverføring overfører et domenenavn fra en registrator til en annen.

Når du bruker en kontoendring

Bruk en kontoendring i følgende situasjoner:

• Du ønsker å flytte domenet ditt til en annen konto med din nåværende registrator. For eksempel du solgte domenenavnet til noen som har en konto hos din nåværende registrator.
  • Du trenger å endre domenenavn-kontaktens e-postadresse og har ikke tilgang til kontoen der hvor domenet befinner seg. For eksempel kontoen som inneholder domenenavnet tilhører en tidligere ansatt.

Hvis du har tilgang til kontoen — Start en domenenavn-kontoendring gjennom Domeneadministrator. For mer informasjon, se Flytte et domene til en annen GoDaddy-konto.

Hvis du ikke har tilgang til kontoen — Fyll ut forberedelsesskjemaet for Forespørsel om kontoendring/e-postoppdatering. For mer informasjon, se Slik fyller du ut et Skjema om endring av konto/e-postoppdatering.

Når du bruker en overføring

Bruk en domenenavnoverføring i følgende situasjoner:

• Du solgte domenenavnet ditt til en annen person som bruker en annen registrator.
  • Du byttet registratorer og du ønsker å overføre domenenavnene dine til kontoen hos dem.

Overføring av et domenenavn tar opptil syv dager.

For å overføre et domenenavn til oss fra en annen registratorer, starter du prosessen i kontoen din her. For mer informasjon, se Overfør mitt domene til GoDaddy.

Hvis du ønsker å overføre et domenenavn fra oss til en annen registrator, starter prosessen hos den nye registratoren. Se Overfør domene til en annen registrator for mer informasjon.

Hva gjør jeg etter at jeg løser et problem med overføringen min?

Etter at du har løst eventuelle problemer med domeneoverføringer, må du starte dem på nytt (mer informasjon).

Kan jeg sende autorisasjonskoden for et utløpt domenenavn via e-post?

Ja. Hvis du ønsker å overføre et utløpt domene til en annen registrator, kan du sende autorisasjonskoden til administrasjonskontaktens (admin) e-postadresse så lenge det utløpte domenet er i løpeperioden for fornyelse. Når statusen indikerer at domenenavnet er i register-innløsning, kan du ikke lenger overføre det. Se Få en autorisasjonskode for å overføre domenet mitt til en annen registrator for instruksjoner.

MERK: Hvis du har et .au-domenenavn, sender vi deg autorisasjonskoden til e-postadressen til registratorkontakten din.

Kan jeg overføre et utløpt domenenavn?

Ja. Du kan overføre et utløpt domenenavn hvis det fremdeles er i registratorens løpeperiode for fornyelse. Løpeperioder varierer etter registratorer og domenenavnutvidelser. Men når statusen indikerer at domenenavnet er i register-innløsning, kan du ikke lenger overføre det.

Når du overfører et domenenavn i løpeperiode for fornyelse, har du to valg:

• Du kan fornye domenenavnet ditt, og deretter starte overføringen med den nye registratoren din.
  • Du kan få autorisasjonskoden (hvis påkrevd) for det utløpte domenenavnet, og så starte overføringen med den nye registratoren din.

For domenenavn som er registrert hos oss

Hvis domenenavnet ditt er registrert hos oss, kan du bruke Gjenopprette utløpte domenenavn for å fornye domenenavnet. Hvis domenenavnet ikke står oppført på Gjenopprett utløpte domener-siden, gikk det inn i register-innløsning og du kan ikke lenger fornye og overføre det.

Du kan også referere til Få en autorisasjonskode for å overføre domenet mitt til en annen registrator for å få en autorisasjonskode for den nye registratoren din.

For domenenavn som er registrert andre steder

Hvis domenenavnet ditt er registret et annet sted, tar du kontakt med din nåværende registrator for instruksjoner om fornyelse eller for å få en autorisasjonskode. Deretter starter du overføringen med oss. For mer informasjon, se Slik forbereder du overføringen av domenenavn til GoDaddy og Overfør mitt domene til GoDaddy.

Hvis du ikke overfører eller fornyer det utløpte domenet ditt i løpeperioden for fornyelse, kan din nåværende registrator frigi domenenavnet nær slutten av løpeperioden.

MERK: Hvis du ikke fornyer domenenavnet ditt før løpeperioden avsluttes, risikerer du å miste det til en annen registrant.

Hvordan får jeg en autorisasjonskode for å overføre domenenavnet mitt til deg?

Hvis du overfører et domenenavn til oss, vil du kanskje trenge en autorisasjonskode (også kjent som en EPP-kode eller overføringsnøkkel) fra din gjeldende registrator.

Noen registratorer viser autorisasjonskoden i kontoen du har hos dem, mens andre sender den på forespørsel til administrasjonskontaktens e-postadresse for domenenavnet ditt. Hvis du har et .au-domenenavn, vil vi sende overføringsrelatert informasjon til registratorkontaktens e-postadresse.

Ta kontakt med din gjeldende registrator for å få autorisasjonskoden din.

Merk: Enkelte domenenavnutvidelser, først og fremst toppdomener med landskoder (ccTLDs), krever ikke autorisasjonskoder.

For mer informasjon, se Overfør mitt domene til GoDaddy.

Hva om jeg ikke har autorisasjonskoden for overføringen min?

Du må få autorisasjonskoden fra registratoren som mister deg. Ikke bekymre deg hvis du ikke har den ennå? Du kan alltids gi den til oss etter at du har sendt forespørselen om overføring. For mer informasjon, se