Videresend eller masker domenet eller underdomenet ditt manuelt

Videresending av domene og underdomene lar deg automatisk sende besøkende til et annet nettsted.

Maskering forhindrer besøkende i å se videresendingen av domenet eller underdomenet ved å beholde domenenavnet i nettleserens adresselinje.

La oss ta en kikk på dette eksempelet og hvordan du konfigurerer videresending.

Videresending av coolexample.COM til coolexample.NET
Alternativ for videresending Besøkende går til Nettstedets besøkende ser Adresselinjen viser
Videresending
deaktivert
coolexample
.COM
coolexample
.COM
coolexample
.COM
Videresending
uten maskering
coolexample
.COM
coolexample
.NET
coolexample
.NET
Videresending
med maskering
coolexample
.COM
coolexample
.NET
coolexample
.COM

Hvis du vil videresende eller maskere domenet eller underdomenet ditt, må du bruke navneserverne våre. For mer informasjon, se Endre navneservere for domenene mine.

Påkrevd: For at domenet eller underdomenet ditt skal videresendes, må A-posten peke til 50.63.202.1.

Merk: Hvis du ønsker at dine besøkende skal kunne gå til domenet eller underdomenet ditt med eller uten www-prefikset, må du videresende domenenavnet for å bruke www.

Slik videresender eller maskerer du domenet eller underdomenet ditt manuelt

Det ser ut til at du ikke er pålogget. Hvis du logger på over (under Tekstikon), kan vi forkorte prosessen.

1. Gå til DNS-behandling-siden.
  2. På siden DNS-behandling ruller du ned til Videresending-delen.
  3. Ved siden av Domene eller Underdomene klikker du på Legg til og angir domene- eller underdomenenavnet ditt:
    • Den angitte verdien kan inneholde et punktum (.), men ikke som det første eller siste tegnet.
    • Punktum i rekkefølge (...) er ikke tillatt.
    • Hele verdien kan ikke overskride 25 tegn.
  4. Under Videresend til velger du http:// eller https://. For mer informasjon, se HTTP vs. HTTPS.
  5. Angi URL-adressen du vil videresende domenet eller underdomenet til.
  6. Velg Type videresending:
    • Permanent (301): Omdirigerer til nettstedet du oppgav i Videresend til-feltet med et "301 Moved Permanently" (301 Flyttet permanent) HTTP-svar.‌‌ HTTP 301-svarkoden forteller brukeragenter (inkludert søkemotorer) at lokasjonen er blitt permanent flyttet.
    • Midlertidig (302): Omdirigerer til nettstedet du oppgav i Videresend til-feltet med et "302 Found" (302 Funnet) HTTP-svar. HTTP 302-svarkoden forteller brukeragenter (inkludert søkemotorer) at lokasjonen er blitt midlertidig flyttet.
  7. Velg dine Innstillinger
    • Bare videresend: Videresender domenet eller underdomenet uten maskering.
    • Videresend med maskering: Forhindrer at det videresendte domenets eller underdomenets URL-adresse vises i nettleserens adresselinje, og lar deg angi metakoder for søkemotorenes søkeroboter i følgende felt:
      • Tittel – Vises øverst i nettleservinduet og i søkeresultatene (tittelen kan ikke bestå av mer enn 80 tegn)
      • Beskrivelse – En kort beskrivelse av nettstedet ditt som skal vises i søkemotorresultatene (beskrivelsen kan ikke bestå av mer enn 150 tegn)
      • ‌‌Søkeord –En liste med søkeord atskilt med komma, som beskriver innholdet og formålet med nettstedet (beskrivelsen kan ikke bestå av mer enn 500 tegn)

Merk: Hvis du ønsker at dine besøkende skal kunne gå til domenet eller underdomenet ditt med eller uten www-prefikset, må du videresende domenenavnet for å bruke www.

8. Hvis du vil oppdatere navneserverne automatisk slik at de inkluderer videresendingsendringene dine, merker du av for Oppdater DNS-innstillingen slik at den støtter denne endringen.
  9. Klikk på Lagre.

Merk: Det kan ta opptil 24–48 timer før videresendte domener eller underdomener er aktivert.

Slik fjerner du maskering

1. På siden DNS-behandling ruller du ned til Videresending-delen.
  2. Ved siden av Domene eller Underdomene klikker du på Tekstikon (blyantikonet).
  3. Deretter klikker du på Tekstikon (søppelbøtteikonet).
  4. Klikk på Slett.