Hva er FTP?

Filoverføringsprotokoll (FTP) er en standard kommunikasjonsprotokoll som brukes til å flytte filer mellom en app på din lokale datamaskin og en ekstern server. Du kan bruke standard FTP på Webhotell-, Netthosting pluss- og Windows-hostingplanene.

Managed WordPress-planene våre bruker Sikker filoverføringsprotokoll (SFTP) som bruker SSH-protokollen for filoverføring istedenfor FTP. Dette er i grunnen omtrent det samme som FTP, men med ekstra sikkerhet ved at både kommandoene og dataene er kryptert. Denne funksjonen forhindrer åpen overføring av passord og sensitiv informasjon på internett.

For å bruke FTP trenger du en FTP-app. Det finnes mange forskjellige klienter du kan bruke, men vi anbefaler FileZilla. FTP-appen FileZilla er også kompatibel med SFTP, du må bare spesifiserer port 22 istedenfor port 21, som brukes av FTP.

Merk: Webhotell-, Netthosting pluss- og Windows-hostingplanene våre støtter FTP i passivmodus. Denne innstillingen kan bli administrert i de fleste FTP-apper og programvare for nettstedsdesign som støtter publisering med FTP. Managed WordPress bruker SFTP, som bare støtter aktiv modus, så ingen endringer er nødvendig i aktiv modus-innstillingen i FTP-appen.

Neste trinn

Hvordan du flytter filene, kommer an på typen hostingkonto du har.