Hva er forskjellen mellom videresending og maskering av domene?

Videresending av domene (noen ganger kalt tilkobling, peking eller omdirigering) lar deg automatisk lede besøkende av domenet ditt til en annen lokasjon på nettet. Hvis domenet ditt er registrert med GoDaddy og du bruker våre navneservere, kan du videresende GoDaddy-domenet ditt til et nettsted du har opprettet med Wix, Wordpress eller hvilken som helst annen URL-adresse.

Videresending av domene har to alternativer: kun videresending og videresending med maskering. Begge alternativene omdirigerer dine besøkende, men videresending med maskinger har ytterligere funksjoner du kan bruke.

Kun videresending

• Omdirigerer besøkende til en mål-URL du selv velger
  • Beholder mål-URL-adressen i nettleserens adresselinje

Eksempel: Tilordne coolexample.com til å videresende kun til coolwebsite.net. Når en besøkende skriver inn coolexample.com i adresselinjen i en nettleser, videresendes vedkommende til nettstedet for coolwebsite.net. Nettleserens adresselinje oppdateres til å vise coolwebsite.net.

Videresend med maskering

• Omdirigerer besøkende til en mål-URL du selv velger
  • Beholder domenenavnet ditt i nettleserens adresselinje
  • Gjør at du kan angi metakoder for søkemotorinformasjon

Eksempel: Tilordne coolexample.com til å videresende med maskering til coolwebsite.net. Når en besøkende skriver inn coolexample.com i adresselinjen i en nettleser, videresendes vedkommende til nettstedet for coolwebsite.net. Nettleserens adresselinje vil fortsatt vise coolexample.com, som i praksis maskerer mål-URL-adressen.