Finn søppelpostsendere i WHM

Det finnes nyttige verktøy i WHM/cPanel for å vise nylige e -poster sendt fra serveren, og også meldinger som venter på å bli sendt i utgående e -postkø. Hvis du vil bruke disse verktøyene, ser du etter E -postleveringsrapporter og Mail Queue Manager i delen E -post i WHM.

1. Logg på WHM .
  2. Søk etter E -post -delen ved hjelp av søkefeltet øverst til venstre på WHM. Velg Rapporter for postlevering , velg et datointervall og velg Kjør rapport .

3. Når rapporten er behandlet, kan du se e -posten levert i det forespurte datoperioden. Velg Fra -adresse -overskriften for å sortere rapporten og finne en avsender som kan sende uvanlig mye e -post.
  4. Hvis e -post ikke blir sendt og bygger seg opp i e -postkøen, velger du E -postkøebehandling i WHMs E -post -del. Velg et datointervall og klikk Kjør rapport .
  5. Når rapporten er behandlet, kan du se e -postkøen i det forespurte datoperioden. Velg Fra -adresse -overskriften for å sortere rapporten og finne en avsender som kan sende uvanlig mye e -post.

Gjennomgå rapporten

Når du går gjennom disse rapportene, må du se etter en stor mengde e -post som kommer fra en enkelt avsender, og iverksette tiltak for å hindre at e -posten sendes.

• Overdreven e -post fra en anerkjent e -postkonto på serveren kan indikere at passordet er blitt kompromittert. For å bekjempe dette må du oppdatere passordet til den berørte kontoen til et sterkt, tilfeldig passord .
  • Overdreven e -post til en anerkjent videresendingskonto på serveren kan indikere at denne videresendingskontoen blir oversvømmet med e -post. Dette kan føre til at serveren blir blokkert fra å sende e -post til målet (som Gmail). Vi anbefaler at du fjerner eventuelle kontoer for videresending av e -post fra serveren, da de lett kan misbrukes.
    Overdreven e -post fra [cpanelusername]@[server.host.name] blir sendt fra et skript i en bestemt cPanel -konto. Dette kan være en feilkonfigurert CMS eller en skadelig fil.
    Overdreven e -post fra root@[server.host.name] blir sendt fra en rotprosess på serveren, slik som varsler fra WHM eller CSF. Sjekk e -postinnstillingene til alle applikasjoner du har installert og disse områdene av WHM for å sørge for at serveren sender alle varsler til gyldige e -postadresser:

Grunnleggende WebHost Manager® -oppsett Rediger system E -postinnstillinger Kontakt administrator E -post til alle forhandlere E -post til alle brukere

Relaterte trinn

Mer informasjon

• Serverekspertene våre kan utføre disse trinnene mot et gebyr. For mer informasjon om våre eksperttjenester, gå til vår eksperttjeneste -meny .