Fjern e -postadressen min fra Microsoft

Denne artikkelen gjelder for deg hvis du flytter fra Workspace Email eller en tredjeparts e-post til Microsoft 365 fra GoDaddy og har et domene med Microsoft . Før vi kan konfigurere e -postkontoene dine med GoDaddy, må du fjerne det eksisterende domenet ditt fra din tidligere Microsoft 365 -konto hos Microsoft.

Påkrevd: Du må være administrator for å følge trinnene nedenfor. For mer informasjon, se administratorroller fra Microsoft.

Trinn 1: Flytt brukerne dine til et annet domene

Før vi kan fjerne domenet fra Microsoft 365, må vi flytte brukerne dine til et annet domene.

1. Logg på administrasjonssenteret for Microsoft 365 . Bruk e -postadressen og passordet ditt for Microsoft 365 (brukernavnet og passordet for GoDaddy fungerer ikke her).
    Merk: Hvis du ikke kan logge på kontoen din, kontakter du Microsoft for hjelp .
  2. Velg Aktive brukere under Brukere på venstre side. Du vil se en liste over alle brukere.
    velg aktive brukere
  3. Velg brukeren som du vil endre domenet for. En meny åpnes på høyre side.
  4. Avhengig av om brukeren er lisensiert for Exchange, under Konto , vil du se kontoen deres oppført på en av to måter:
    • Brukernavn
    • Brukernavn og e -post
  5. Basert på hva som er oppført for kontoen, velger du riktig fane og følger deretter trinnene:

1. Under Brukernavn velger du Administrer brukernavn .
      velg administrer brukernavn
    2. Under Domener velger du onmicrosoft.com -domenet.
      Merk: Vær oppmerksom på hele onmicrosoft.com -domenet (det vil inneholde en tallrekke som er spesifikk for domenet ditt). Du trenger den for å logge på som bruker senere.
      velg onmicrosoft.com -domene fra rullegardinmenyen
    3. Velg Lagre endringer . Hvis du ble logget på som bruker, blir du logget av. Logg på igjen med det nye brukernavnet ved å bruke domenet onmicrosoft.com.
    1. Under Brukernavn og e -postadresse velger du Administrer brukernavn og e -post .
      velg administrer brukernavn og e -post
    2. Velg ved siden av Primær e -postadresse og brukernavnblyantikon Rediger .
      velg rediger ved siden av primær -e -postadresse og brukernavn
    3. Under Domener velger du onmicrosoft.com -domenet.
      Merk: Vær oppmerksom på hele onmicrosoft.com -domenet (det vil inneholde en tallrekke som er spesifikk for domenet ditt). Du trenger den for å logge på som bruker senere.
      velg onmicrosoft.com -domenet
    4. Velg Ferdig .
    5. Velg Lagre endringer . Hvis du ble logget på som bruker, blir du logget av. Logg på igjen med det nye brukernavnet ved å bruke domenet onmicrosoft.com.
    6. Velg brukeren du nettopp oppdaterte med onmicrosoft.com -domenet.
    7. Velg Administrer brukernavn og e -post . Et alias skal vises på domenet du prøver å fjerne fra Microsoft 365.
    8. Velg ved siden av aliasetikon med tre prikker Alternativer , og velg deretter Slett alias .
      slett aliaset
    9. Velg Lagre endringer.

Gjenta disse trinnene for alle brukere på domenet. Når du er ferdig, fortsetter du til neste trinn.

Trinn 2: Fjern team og grupper fra domenet

Deretter fjerner vi alle lag eller grupper fra domenet.

Påkrevd: Før du fortsetter må du sørge for å sikkerhetskopiere dataene for teamene dine og legge merke til eventuelle grupper du må gjenskape senere. Du kan gjenskape grupper etter at e -posten din er konfigurert med GoDaddy.
  1. På venstre side, under Teams & grupper , velg Aktive lag & grupper .
    velg Aktive lag og grupper
  2. Velg Microsoft 365 .
    velg en av de seksjonene
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av teamet / gruppene som bruker domenet du trenger å fjerne, og velg deretter Slett . Teamet eller gruppen vil bli slettet, sammen med eventuelt tilknyttet innhold.
    velg slett team
  4. Gjenta med de andre seksjonene ( distribusjonsliste , e-post-aktivert sikkerhet og sikkerhet ) til alle team eller grupper som bruker domenet ditt, blir slettet.

Etter at alle lag og grupper er fjernet fra domenet, fortsetter du til neste trinn.

Trinn 3: Fjern det gamle domenet

Til slutt fjerner vi domenet fra Microsoft 365 -kontoen din hos Microsoft.

1. Velg Innstillinger på venstre side, og deretter Domener . Du må kanskje velge Vis alle for å se Innstillinger .
  2. Velg avmerkingsboksen ved siden av domenenavnet, og velg deretter Fjern domene .
    velg fjern domene
  3. Hvis domenet er angitt som standard for kontoen din, blir du bedt om å angi en ny standard. Velg et nytt domene, og velg deretter Oppdater og fortsett .
    velg nytt domene og oppdater og fortsett
  4. Velg Fjern domene .
    velg fjern domene
  5. Hvis du blir bedt om å fjerne domeneavhengigheter, velger du Fjern automatisk .
    • Hvis avhengighetene ikke kan fjernes automatisk, blir du bedt om å gjennomgå de problematiske brukerne.

Du har fjernet domenet ditt. Det kan ta opptil 5 minutter før domenet fjernes helt fra den tidligere Microsoft 365 -kontoen din hos Microsoft. Men hvis det er knyttet til flere elementer som grupper, sikkerhetsgrupper, brukere eller distribusjonslister, kan det ta flere timer.

Bekreft at domenet ditt er fjernet fra Microsoft

Du kan sjekke om domenet ditt fortsatt er hos Microsoft ved å gå til Fjern domenet ditt fra Microsoft -siden. Under Sjekk om domenet ditt fortsatt er hos Microsoft , angir du domenenavnet ditt. Verktøyet vil fortelle deg om domenet ditt ble fjernet og ikke lenger er hos Microsoft.
domenekontrollverktøy i instrumentbordet for e -post og kontor