Flytte cPanel-nettstedet mitt med FTP og FileZilla

Du kan laste opp eller sikkerhetskopiere nettstedet ditt ved å flytte en kopi av filene dine mellom datamaskinen og hostingkontoen din med File Transfer Protocol (FTP). Det finnes mange forskjellige klienter du kan bruke, men vi anbefaler FileZilla.

Det kan ta en stund å laste opp eller ned nettstedet eller hele hostingkontoen din, avhengig av størrelsen på nettstedet og internettilkoblingen din.

Advarsel: Hvis nettstedet ditt bruker databaser (f.eks. MySql eller MSSQL), må du sørge for at du også sikkerhetskopierer de databasene for å opprette en fullstendig sikkerhetskopiering.

For å kunne koble til FileZilla, må du vite følgende:

Felt Hva du skal skrive inn …
Vert Domenenavn eller IP-adresse (informasjon nedenfor)
Brukernavn FTP-brukernavn (informasjon nedenfor)
Passord FTP-passord (informasjon nedenfor)
Port 21

1. Last ned, installer og start FileZilla.
  2. Fyll ut disse feltene: FileZilla Quickconnect
  3. Klikk på Quickconnect
  4. I Eksternt område åpner du rotmappen til nettstedet ditt.
  5. I Lokalt område åpner du en mappe på datamaskinen hvor du lagrer nettstedsfilene dine lokalt.
    Lagre hostingfiler med FileZilla
  6. Last opp filene dine Last ned filene dine
    I Lokalt område velger du alle nettstedsfilene- og katalogene og drar dem til Eksternt område. I Eksternt område velger du alle nettstedsfilene- og katalogene og drar dem inn i Lokalt område.

Hvis du laster opp nettstedet ditt, vil nettstedet ditt være aktivert når filene er ferdig flyttet. Hvis du laster ned nettstedet ditt, vil du ha en sikkerhetskopi av nettstedet lagret på datamaskinen din når filene er ferdig flyttet.

Finn IP-adressen din

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av cPanel-kontoen du ønsker å bruke, klikker du på Administrer.
  4. IP-adressen din vises i Konto-delen.
  5. Angi IP-adressen din i Host-feltet for å koble til FileZilla i trinn 2 ovenfor.

Finn FTP-brukernavnet ditt

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Mine produkter-siden klikker du på trekanten ved siden av Netthotell for å se listen over hostingkontoene dine, og deretter klikker du på Administrere for cPanel-hostingkontoen du ønsker å bruke.
  3. Klikk på cPanel-administrator.
  4. I delen Filer, klikk på FTP-konti.
  5. Din primære cPanel-bruker vises som den første kontoen i delen Spesielle FTP-kontoer .
  6. Hver av påloggings/brukernavnene til FTP vises i kolonnen Pålogging ved siden av brukeren.
  7. Angi FTP-brukernavnet ditt i de angitte feltene for å koble til FileZilla i trinn 2 ovenfor.

Endre FTP-passordet

1. Logg på GoDaddy-kontoen din.
  2. Klikk på Netthotell.
  3. Ved siden av cPanel-kontoen du ønsker å bruke, klikker du på Administrer.
  4. Under delenInnstillinger klikker du på Endre ved siden av passordet ditt.
  5. Skriv inn et Nytt cPanel-passord, og klikk deretter på Endre passord.
  6. Angi FTP-passordet ditt i de angitte feltene for å koble til FileZilla i trinn 2 ovenfor.

Mer informasjon

Merk: For å hjelpe gir vi informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke tredjepartsprodukter direkte, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer, eller for hvor pålitelige de er. Tredjeparts merker og logoer er registrerte varemerker for sine respektive eiere. Med enerett.