Hva er et SSL-sertifikat med jokertegn?

Jokertegn sikrer URL-adressene til nettstedet ditt og et ubegrenset antall av eventuelle underdomener. For eksempel kan ett enkelt jokertegn-sertifikat sikre www.coolexample.com, blog.coolexample.com og store.coolexample.com.

Jokertegn-sertifikater sikrer det vanlige navnet og alle underdomener på det nivået du angir når du sender inn forespørselen. Bare legg til en stjerne (*) i underdomeneområdet til venstre for det vanlige navnet.

Eksempler

Hvis du ber om sertifikat for *.coolexample.com, kan du sikre:

• coolexample.com
  • www.coolexample.com
  • photos.coolexample.com
  • blog.coolexample.com

Hvis du ber om sertifikat for *.coolexample.com, kan du sikre:

• www.coolexample.com
  • mail.www.coolexample.com
  • photos.www.coolexample.com
  • blog.www.coolexample.com

Jokertegn-sertifikater sikrer nettsteder akkurat som vanlige SSL-sertifikater, og forespørsler behandles med de samme valideringsmetodene. Men enkelte nettservere kan kreve en unik IP-adresse for hvert underdomene på jokertegn-sertifikatet.