Hva er .htaccess?

Å bruke .htaccess -filer lar deg kontrollere oppførselen til nettstedet ditt eller en spesifikk katalog på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel plasserer en .htaccess -fil i rotkatalogen, vil det påvirke hele nettstedet ditt (www.coolexample.com). Hvis du plasserer den i en /content -katalog, vil det bare påvirke den katalogen (www.coolexample.com/content).

.htaccess fungerer på alle Linux -hostingkontoene våre.

Noen eksempler på hva en .htaccess -fil kan brukes til er:

• Tilpass feilsidene for nettstedet ditt
  • Beskytt nettstedet ditt med et passord
  • Aktiver inkluderer server-side inkluderer
  • Nekt tilgang til nettstedet ditt basert på IP
  • Endre standardsiden (index.html) som er lastet inn for nettstedet ditt
  • Omdiriger besøkende til en annen side
  • Forhindre katalogoppføring
  • Legg til MIME -typer

En .htaccess -fil er en enkel tekstfil med navnet .htaccess. Det er ikke en filtype som .html eller .txt, siden hele filnavnet er .htaccess. For mer informasjon om hvordan du konfigurerer .htaccess -filer, gå til Apache -nettstedet .

Merk: Sørg for at du oppretter en .htaccess -fil ved hjelp av et redigeringsprogram for ren tekst som ikke bruker ordbryting. Noen redigeringsprogrammer (for eksempel MS Word eller Notisblokk med aktivert ordbryting) vil sette inn usynlige tegn for å angi et linjeskift. .Htaccess -filen din vil ikke fungere hvis den har disse spesialtegnene.