Hvordan virker et SSL-sertifikat?

Et SSL-sertifikat sørger for sikker, enkel og praktisk netthandel. Når en internettbruker går inn på et sikkert område — ved å oppgi kredittkortinformasjon, e-postadresse eller andre private opplysninger, for eksempel — aktiverer nettstedets SSL-sertifikat nettelseren og nettserveren for å opprette en sikker, kryptert tilkobling. “Håndtrykk"-prosessen til SSL, som etablerer den sikre tilkoblingen, finner diskret sted bak kulilssene uten å forstyrre kundens handleopplevelse. Et "hengelås"-ikon i nettleserens statuslinje og "https://"-prefikset i URL-adressen er de eneste synlige indikatorene på at en sikker økt pågår.

Hvis en bruker i motsetning prøver å sende private opplysninger til et usikret nettsted (dvs. et nettsted som ikke er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat), utløser nettleserens innebygde sikkerhetsmekanisme en advarsel til brukeren, og minner vedkommende på at nettstedet ikke er sikkerhet og at sensitive opplysninger kan fanges opp av tredjeparter. Møtt med en slik advarsel, vil de fleste internettbrukere gå andre steder for å gjøre et kjøp.

Du finner produktinformasjon på siden SSL-sertifikat.