Hvordan virker et SSL-sertifikat?

Et SSL -sertifikat sørger for trygg, enkel og praktisk Internett -shopping. Når en Internett -bruker kommer inn i et sikkert område - ved å angi kredittkortinformasjon, e -postadresse eller andre personlige data, for eksempel - gjør shoppingnettstedets SSL -sertifikat det mulig for nettleseren og nettserveren å bygge en sikker, kryptert tilkobling. SSL "handshake" -prosessen, som etablerer den sikre økten, foregår diskret bak scenen uten å forstyrre forbrukerens handleopplevelse. Et "hengelås" -ikon i nettleserens statuslinje og "https: //" -prefikset i URL -en er de eneste synlige indikasjonene på en pågående sikker økt.

Hvis en bruker i motsetning prøver å sende private opplysninger til et usikret nettsted (dvs. et nettsted som ikke er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat), utløser nettleserens innebygde sikkerhetsmekanisme en advarsel til brukeren, og minner vedkommende på at nettstedet ikke er sikkerhet og at sensitive opplysninger kan fanges opp av tredjeparter. Møtt med en slik advarsel, vil de fleste internettbrukere gå andre steder for å gjøre et kjøp.

For å finne produktinformasjon, se siden SSL -sertifikat .